MUNICIPIS

Tremp remodelarà al parc infantil de l'Estació

El Consell d’Infants va consensuar ahir amb l’equip de govern el projecte de reforma d’aquest espai de lleure

 

Tremp consell ifants
photo_camera El Consell d’Infants va consensuar amb l’equip de govern el projecte de reforma del parc infantil de l'Estació / tremp.cat

La regidoria de participació ciutadana de l’Ajuntament de Tremp va engegar aquest mes de maig el procés participatiu per definir el nou parc infantil de l’Estació. Per fer-ho ha comptat amb el suport dels 11 nens i nenes que configuren el Consell d’Infants de Tremp que en el seu moment es van inscriure per poder participar del projecte.

El Consell s’ha reunit en tres ocasions per a fer propostes de millora d’aquest espai públic tenint en compte les voluntats dels seus membres, valorant fer l’espai apte per a tots els infants i a partir d’unes premisses marcades com per exemple el pressupost o la normativa municipal.

Imatge de WhatsApp 2024-06-07 a les 11.56.32_566287d9
El Consell d’Infants va consensuar amb l’equip de govern el projecte de reforma del parc infantil de l'Estació / tremp.cat

Les primeres dues trobades es van fer al propi parc per treballar des del terreny les propostes i la tercera es va celebrar el dijous 6 de juny a la sala de plens on els tècnics d’urbanisme van plantejar damunt un mapa el resultat de la feina feta pel Consell i van exposar quines decisions continuaven endavant i quines s’havien hagut d’ajustar.

El procés de participació ha estat conduït per la sociòloga i dinamitzadora social Gala Jodar i es preveu concloure aquest procés el 20 de juny quan tindrà lloc la darrera reunió per treballar amb els infants els usos del parc.

Imatge de WhatsApp 2024-06-07 a les 11.59.13_81f0dc29
El Consell d’Infants va consensuar amb l’equip de govern el projecte de reforma del parc infantil de l'Estació / tremp.cat

Les obres de millora suposaran substituir i ampliar els elements de joc del parc amb la col·locació de nous gronxadors, una tirolina, carrusels, taules de pícnic; també l’arranjament del sauló i eliminació de les portes d’accés i perímetre; substitució de la font i col·locació de més papereres i mobiliari urbà.

Es preveu poder tenir el parc enllestit a finals d’aquest any i l’Ajuntament comptarà amb el Consell d’Infants per a organitzar la inauguració.