VISITA INSTITUCIONAL A L'ALT PIRINEU

Quim Torra: "Projectes d'àmbit internacional com el Geoparc mostren que els Pallars són territori de futur"

El president de la Generalitat, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, ha visitat a Tremp l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i s’ha reunit amb els responsables del Geoparc

Visita Institut Cartogr‡fic
photo_camera Quim Torra ha visitat a Tremp l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya/govern.cat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquest dissabte que el Geoparc Conca de Tremp-Montsec, que agrupa 19 municipis de 4 comarques i un territori de 2.000 quilòmetres quadrats, “mostra que quan la gent del país té ambició i es creu un projecte d’àmbit internacional com aquest, que ens està portant turisme d’arreu, les coses es poden fer molt bé”. I ha afegit que això mostra que “aquest és un territori de futur, un territori que posa en valor la seva geologia, el seu paisatge i la seva terra”.

 El cap de l’Executiu català ha pronunciat aquestes paraules després de visitar a Tremp l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i reunir-se amb els responsables del Geoparc, que presideix l’alcalde d’aquest municipi, Joan Ubach. Durant la trobada, han informat al president sobre el projecte Pirineus Open Geological Museum.

En declaracions als mitjans de comunicació, després de la reunió, el president ha expressat a l’alcalde de Tremp i president del Geoparc “tot el suport del Govern de la Generalitat, des del Departament de Presidència, a les futures ampliacions que s’hi facin, com el centre d’interpretació dels sòls, perquè sigui una realitat ben aviat”.

El cap del Govern també ha visitat aquest matí el municipi d’Isona i Conca Dellà, i, a la tarda, després de mantenir un dinar de treball amb el Consell d’Alcaldes del Pallars Jussà, visitarà Sort i Rialp, al Pallars Sobirà. Quim Torra ha posat de relleu que “si als habitants d’aquestes comarques els hi va bé, a Catalunya li aniran bé les coses”, perquè “és molt important per al país que somiem, per a la República per a la qual treballem, que aquest sigui un país sostenible i equilibrat territorialment”.