14.08.2022 |
Viure als Pirineus

VINS DE MUNTANYA

Celler Mas Garcia Muret, vins d'alçada del Pallars Jussà

Les vinyes que hi ha al voltant del celler Mas Garcia Muret són a tocar del llac de Cellers, en una situació de privilegi que es trasllada als seus vins.

Celler Mas Garcia Muret
Vinyes del Celler Mas Garcia Muret
Celler Mas Garcia Muret, vins d'alçada del Pallars Jussà

Tot va començar a partir d’un somni, d’una afició i amor per una terra. El celler, que Josep Lluís García Ubis obrí l’any 2011, va ser creat a través de la inspiració i l’essència del Montsec. L’any 1989, en Josep Lluís García Ubis, natural de la Rioja i metge de professió, començà a fer petites plantacions per fer-se el seu propi vi. Ell va morir l’any 2018 però els seus fills continuen fent realitat el seu somni amb la mateixa il·lusió.  

En l’actualitat, el celler està envoltat de 70 hectàrees, les quals 30 són de vinya i la resta d’ametllers i oliveres, està situat dins d’una reserva starlight de l’UNESCO. El celler gaudeix de 1.500m² i està situat al costat del pantà Terradets, i dins el complex es pot apreciar l’antiga masia de Perejaia, que inclou una capella dedicada a la Mare de Déu del Roser (1756). Dins del celler, s’hi poden trobar tres bótes de fusta de l’any 1890 i que tenen una capacitat per 4000 litres. Gràcies a la seva geografia i terroir, fa que la climatologia sigui adient per la maduració del raïm.

El celler, catalogat dins la D.O. Costers del Segre, elabora el vi amb raïm de producció pròpia i collit a mà.

vins blancs

Els seus vins

UNUA, del 2011, fou el seu primer vi. Unua, en esperanto significa “el primer”. Raïm ull de llebre. Criança curta de 8 mesos en bótes noves de roure francès.

MURIAC, al terme de Llimiana significa “rat-penat”. Elaborat amb raïm Syrah. Criança de 18 mesos de mitjana en bótes noves de roure francès.

MAS GARCIA MURET (nom del celler) està elaborat amb la varietat de raïm cabernet sauvignon. Criança de 6 mesos en bótes noves de roure francès.

COLOMINA, vi rosat, porta el nom en honor a la seva dona, Mª Pilar Muret Colomina. Vi jove de les varietats de raïm ull de llebre, pinot noir i syrah.

JUNA, significa jove en esperanto. Vi elaborat amb varietat de raïm garnatxa blanca, chardonnay, sauvignon blanc.

Més informació: www.masgarciamuret.com

Celler Mas Garcia Muret, vins d'alçada del Pallars Jussà
Comentarios