03.10.2022 |
Viure als Pirineus

TURISME RURAL

Casa Roca, l'autenticitat del turisme rural a la vall de Barcedana

Casa Roca s’han dedicat tota la vida a l’agricultura i avui és una casa rural d’agroturisme categoritzada amb 3 espigues

Roca Barcedana 2
La família Roca és al capdavant de la seva casa de turisme rural
Casa Roca, l'autenticitat del turisme rural a la vall de Barcedana

Casa Roca s’han dedicat tota la vida a l’agricultura i avui és una casa rural d’agroturisme categoritzada amb 3 espigues que compta amb un restaurant rural en el qual s’hi poden degustar els millors productes agroalimentaris artesans de la vall de Barcedana.

Parlem amb la Mònica i ens explica que la família abans es dedicaven exclusivament a la pagesia però, a poc a poc, van anar complementant aquesta activitat amb els serveis d’agroturisme. Casa Roca té l’autenticitat d’un edifici centenari que s’ha conservat de forma rigorosa amb la història i que manté l’equilibri entre la tradició i la modernitat. La casa compta amb una capella del segle XV i, entre altres trets arquitectònics d’interès, conserva un trull i unes piques de pedra del segle XVII.

Casa Roca 2

El producte més sol·licitat de tots els que es poden trobar a Casa Roca és, precisament, el seu oli d’oliva verge extra fet a partir de les oliveres centenàries que hi ha a la vall i premsat en el molí del poble, el Molí Vell de la Vall de Barcedana, al qual cada veí porta la seva producció i se n’endú el seu propi oli de les varietats Negral i Massanell. A més, també elaboren el seu propi vi de taula que sempre acompanya els plats a cada menja.

De Casa Roca a tothom li agrada l’hort i tots els aliments artesans que es deriven d’aquest hort i de les finques que envolten l’establiment. Amb els productes de collita pròpia es fan confitures i melmelades de temporada que fan les excel·lències dels visitants i que no es pot fer una estada al Pirineu sense tastar-les en algun moment o altre. Els àpats que ens ofereixen incorporen tots aquests elements alimentaris originals i de primera qualitat, cuinats a la forma antiga i conservant l’essència de la temporada, del moment en el qual es degusten. 

Oli Roca 2

Les verdures i fruites que es cultiven a Casa Roca són nombroses i abundants: cireres, préssecs, móres, nectarines, platerines, peres, pomes, codonys, figues, carabasses, etc., conformen un ampli ventall de productes que només una vall amb les característiques climatològiques que té la vall de Barcedana pot oferir.

Aquests productes de forma natural i elaborada es poden adquirir directament a l’establiment, un fet que dóna un valor afegit a cada estada a Casa Roca. Això i bona relació i el tracte familiar que rep sempre el client i tot aquell que vol compartir unes estones amb els propietaris de la casa, gent treballadora que s’ha mantingut lligada al territori conservant l’essència d’una vall eminentment agrícola i ramadera però que s’ha obert al turisme sostenible sense perdre l’essència i l’autenticitat d’aquest indret.

Logo Casa Roca 2

Casa Roca, l'autenticitat del turisme rural a la vall de Barcedana
Comentarios