ECOTURISME

Publiquen una nova guia per a descobrir el Geoparc Orígens i el Pallars Jussà a través de l'ecoturisme

Inclou experiències que ofereixen 51 empreses de turisme sostenible de la zona

Ecoturisme Indòmit Boumort
photo_camera Ecoturisme a la reserva de Boumort / boumortindomit.com/salvatgines

La nova guia d'ecoturisme del Geoparc Mundial UNESCO Orígens recull els principals atractius ecoturístics del territori amb un recull d'experiències i consells per gaudir amb aquest tipus de turisme més sostenible i responsable.

El document, que ja es pot descarregar des de la web del Geoparc, agrupa un ampli catàleg d’experiències relacionades el turisme geològic, l’observació i fotografia de fauna salvatge, el senderisme guiat, el cicloturisme, les rutes a cavall, l’observació astronòmica o les visites culturals entre moltes altres. En total s’hi inclouen 51 empreses del territori que ofereixen activitats vinculades a l’educació en el respecte i la conservació de l’entorn.

IMG_20210316_125228

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, ha remarcat que “La guia posa en valor els espais naturals del Pallars Jussà i el seu potencial ecoturístic, i representa una aposta per generar noves oportunitats per a les empreses turístiques del territori”.

L’edició d’aquest document ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el Consell Comarcal, que amb el suport del SOC ha portat a terme el recull de propostes dels 14 municipis de la comarca, i l’Associació Geoparc Conca de Tremp Montsec que n’ha finançat el disseny i l’edició.

Aquest projecte dóna continuïtat a l’objectiu de posicionar el Pallars Jussà com una destinació de turisme sostenible, avançant en un model de desenvolupament alineat amb els nous models de consum i estils de vida cada cop més majoritaris en els països desenvolupats, que prioritzen la salut, el benestar i la sostenibilitat.