ENERGIA

La CUP denuncia els tinents d’alcalde de la Torre de Capdella i el responsable d’ENDESA pels talls de llum de la Vall Fosca

La CUP ha explicat que al llarg d'aquest dimecres, ENDESA va continuar "la seva acció coercitiva" amb els talls de llum a algunes veïnes de la Vall Fosca.
IMG_20210317_183155_modif
photo_camera Concentració de protesta pels talls de llum a la Pobleta de Bellveí/CUP

La CUP ha denunciat que al llarg d'aquest dimecres, ENDESA va continuar "la seva acció coercitiva" amb els talls de llum a algunes veïnes de la Vall Fosca. Uns talls que es van iniciar dimarts i que ja afecten a un total de 6 habitatges, com a mínim, i en els que, segons la CUP " alguns membres de l’equip de govern de l’Ajuntament actuen de col·laboradors verificant el pagament, si és dona, i avisant la companyia que restableixi el servei"

Aquest dimecres els veïns han tornat a sortir al carrer per segon dia consecutiu, solidaritzant-se amb les famílies afectades de la Pobleta de Bellveí i per denunciar la situació a la que el propi equip de govern els ha vist abocades.

IMG_20210317_184356_modif (1)

La CUP de la Vall Fosca ha explicat que fa pocs dies l’alcalde va anunciar que, junt amb l’Associació de veïns afectats (que no és representativa de totes les beneficiàries en cap cas), havien arribat a un acord amb ENDESA ENERGIA SAU. L'acord, segons ha explicat la CUP en un comunicat, es resumeix en què, tant beneficiàries com el propi Consistori, que divendres eleva a Ple i segons el qual haurà de pagar 300.000€ de les arques municipals, han de sotasignar per a acabar pagant el deute il·legítim que diu l’empresa. Han donat fins demà 18 de març per signar-lo i per mitjà de talls de subministrament coaccionen a les veïnes que defensen els seus drets".

La signatura d’aquest document  - pels cupaires -  invalidarà per complet el Contracte  històric de 1927, per haver cedit terrenys comunals per a la construcció de la primera central hidroelèctrica de l’estat espanyol, la CH de Capdella.

Per la via política, la CUP ha anuniat que ha interposat una denúncia contra els dos tinents d’alcalde i contra el responsable d’ENDESA ENERGIA SAU pels talls de llum en període hivernal i a les portes d’una onada de fred. Segons la CUP "els regidors actuen sol·licitant als veïns afectats un justificant de pagament del suposat deute per autoritzar novament a l’empresa que els restableixi el servei, fent de secretaris a la Vall de la multinacional".

Mentrestant, el conflicte resta a l’espera que la sentència del TSJC aclareixi com ha de ser la facturació de l’empresa, fruit d’una demanda contenciosa administrativa que veïns i veïnes autoliquidants van interposar pel seu compte contra ENDESA i l’Agència Tributària, "assumint la despesa de la seva butxaca i per defensar el conveni col·lectiu que no ha estat capaç de defensar el propi equip de govern".