PARLAMENT

El PSC demana executar les obres d’ampliació del Jutjat de Tremp

La diputada socialista, Sílvia Romero, ha registrat una bateria de preguntes per tal que la Generalitat reprengui les obres aturades al 2020
Sílvia Romero alcaldessa
photo_camera Sílvia Romero és alcaldessa de Tremp i diputada del PSC al Parlament de Catalunya / Marta Lluvich

El Grup Parlamentari Socialista demana al Govern de la Generalitat que executi les obres d’ampliació del Jutjat de Tremp. Amb aquest objectiu, La diputada del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Sílvia Romero, ha registrat una bateria de preguntes sobre els treballs que “el Departament de Justícia va anunciar al maig de 2020 però que van quedar aturat per al pandèmia de la Covid-19”.

Romero recorda que “les actuals dependències del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Tremp van ser inaugurades l’any 1994 a l’Antic Hospital de Pobres, un edifici renaixentista del segle XVI”. Per això, ha dit, “les intervencions que es portin a terme han de respectar les característiques de l’edifici, Bé Cultural d’Interès Local”

La diputada socialista ha explicat que “donat el volum d’activitat que registren, les dependències judicials requereixen major disponibilitat d’espai físic. Cal que el Govern faci ja una previsió de l’execució de les obres, tant pel que fa a la disponibilitat dels projectes constructius com a les consignacions corresponents als pressupostos de la Generalitat”.

Romero ha afirmat que “l’administració de justícia és un servei essencial, cal que el Jutjat de Tremp, que es correspon amb el partit judicial més gran de Catalunya, disposi de l’espai suficient per poder treballar.”