19.08.2022 |
Viure als Pirineus

Projecte Home realitza un curs per a 500 alumnes de l’acadèmia militar de Talarn

El Servei d’Atenció de les Addiccions de Lleida s’ha encarregat de realitzar aquesta formació de prevenció de drogues.

Formació Acadèmia Militar 2
Imatge de la formació acadèmica militar.
Projecte Home realitza un curs per a 500 alumnes de l’acadèmia militar de Talarn

L’ONG per les addiccions Projecte Home Catalunya ha realitzat aquests primers dies de desembre un curs de prevenció de drogues per a 500 alumnes de l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS), situada al municipi de Talarn. Aquesta activitat, que es fa en representació de l’organització estatal Asociación Proyecto Hombre, consisteix en prevenció laboral per als alumnes que s’estan formant com a suboficials de l’exèrcit en aquesta acadèmia. El curs l’han portat a terme les psicòlogues del Servei d’Atenció de les Addiccions de Lleida, Sònia Font i Montse Caselles, i ha constat de cinc sessions durant els dies 1, 2 i 3 de desembre per tal d’encabir-hi a tots els alumnes. La idea d’aquesta col·laboració entre Projecte Home i l’AGBS és que es pugui repetir aquesta activitat en les successives promocions.

El curs de prevenció de drogues s’ha adaptat a l’àmbit laboral dels militars per tal d’adequar-se a les seves característiques específiques. Entre d’altres qüestions, s’ha tractat la classificació i els efectes de diverses substàncies, com es produeix el desenvolupament de les addiccions o bé els factors de risc i protecció davant el consum de drogues.

El Servei d’Atenció de les Addiccions a Lleida, obert l’octubre de 2014 i situat a Tremp, ofereix atenció a les persones amb addiccions de les comarques lleidatanes i també realitza accions de prevenció de drogues. Durant aquest primer any del servei, s’ha atès a 60 persones i s’han dut a terme altres accions com ara el “1r Debat sobre drogodependències”, celebrat a Tremp el passat mes de juliol.

Projecte Home realitza un curs per a 500 alumnes de l’acadèmia militar de Talarn
Comentarios