06.10.2022 |
Viure als Pirineus

ERC explica a Tremp els eixos de la repúblicana catalana

En el primer dia de campanya electoral la coalició electoral d’Esquerra Republicana de Catalunya – Catalunya Sí a l'Alt Pirineu es va iniciar amb un acte a Tremp, amb la presència del cap de llista al Congrés, Xavier Eritja, amb la diputada i secretària primera de la Mesa del Parlament, Anna Simó, i amb la participació de la número 2 pel Senat d’ERC per Lleida, Anna Azamar.

ma pilar, anna azamar, xavier eritja, anna simo(1)
ERC va començar la campanya a Tremp.
ERC explica a Tremp els eixos de la repúblicana catalana

Maria Pilar Cases, tinent alcaldessa de l’Ajuntament de Tremp i vicepresidenta del Consell Comarcal del Pallars Jussà per ERC, va presentar als ponents i va donar pas a la tertúlia. Durant la jornada els ponents van mantenir una conversa entre ells on van anar responent preguntes com perquè Esquerra Republicana es presenta a les eleccions del 20D? o el lema de la campanya “Som república”, que vol dir una república per a fer què? Com ha de ser aquesta república catalana?

Xavier Eritja va encoratjar al públic assistent a no quedar-se de braços creuats i anar a votar el dia 20D. Va dir que “anem a Madrid a deixar en evidència a l'Estat espanyol, un Estat que sempre es posiciona en contra del nostre país".

Anna Simó va remarcar que “estem en un moment complex i delicat. Encara s’està negociant, sabem que no es va tant ràpid com es voldria però hem de mantenir la calma i el convenciment que s’arribarà a un acord. Ara bé, aquest acord no arribarà abans del 27 de desembre. Així doncs necessitem que hi hagi gent d’ERC que ens representi a Madrid i expliquin que estem fent la República Catalana”.

Per la seva banda, Anna Azamar, va defensar "la necessitat que tenim els ciutadans catalans, entre ells els pirinencs d’obtenir una la República Catalana. I així començar apropar les institucions a l’Alt Pirineu, per tenir poder de decisió en importants temes que afecten directament a la vida dels pirinencs i pirinenques com el futur en l’agricultura i la ramaderia, en el turisme, en la sanitat entre d’altres".

ERC explica a Tremp els eixos de la repúblicana catalana
Comentarios