25.01.2022 |
Viure als Pirineus

El Parc Natural del Montsec, una aposta de futur per a la gent del territori

El Consell Comarcal del Pallars Jussà està impulsant accions d’intercanvi amb territoris que són Parc Natural amb l’objectiu de conèixer en primera mà quines són les implicacions de la futura creació del Parc Natural del Montsec.

ramat pasturant al Montsec
Un ramat pasturant al Montsec.
El Parc Natural del Montsec, una aposta de futur per a la gent del territori

En el marc d’aquestes accions, recentment una delegació d’una quarantena d’empresaris, alcaldes i regidors dels diversos municipis del Pallars Jussà situats en l'àmbit del Montsec, han participat en una visita d'intercanvi al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

La visita ha constat d’una trobada amb els responsables del Parc Natural i amb l’associació Turisme Garrotxa, els quals han explicat l’èxit del seu model de gestió turística i la implementació de la Carta Europea de Turisme Sostenible. També s’ha pogut visitar a productors agroalimentaris i a empresaris turístics.

Segons ha indicat el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, “la visita ha permès veure l’impuls turístic que dóna a la zona així com la compatibilitat del Parc amb l’agricultura i la ramaderia, especialment en una zona que és espai d’interès natural com el Montsec”.

Aquestes accions s’emmarquen en les iniciatives de desenvolupament local finançades pel Servei d'Ocupació de Catalunya dins el Projecte "Treball a les 7 comarques".


 

El Parc Natural del Montsec, una aposta de futur per a la gent del territori
Comentarios