INSTITUCIONS

Dimiteix Anna Ritz, primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tremp

Anna Ritz també deixarà de ser consellera al Consell Comarcal del Pallars Jussà
La candidata de Junts per Tremp, Anna Ritz. Imatge de l'abril del 2019. (horitzontal)
photo_camera Anna Ritz. l'abril del 2019, durant la campanya electoral municipal / Marta Lluvich

La 1a Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Tremp, Anna Ritz (Junts) ha presentat aquest dimecres la seva dimissió al·legant ‘motius personals’. La seva renúncia comportarà necessariament que abandoni també la plaça de consellera comarcal (Junts per Tremp) al Consell Comarcal del Pallars Jussà.

La dimissió de Ritz ha sobtat molt i és motiu de conversa entre els funcionaris municipals de l'Ajuntament de Tremp. S'especula que darrera les veritables raons personals de la dimissionària, s'amagui una actuació vinculada a l'administració municipal.

Josep Maria Puigarnau, president comarcal de Junts i número 4 de la llista a les últimes eleccions municipals, serà el nou regidor de 'Junts per Tremp' , en substitució d'Anna Ritz. La corporació municipal trempolina està configurada per un govern de coalició entre Esquerra Republicana de Catalunya (4 regidors) i Junts per Tremp (3 regidors), i a l'oposició Compromís per Tremp, amb 6 regidors.

El perfil

Anna Ritz Escur, nascuda a Tremp el 21 de juliol de 1963. Ha realitzat estudis en Batxillerat, també en estilisme de moda (assessoria d'imatge, tècniques de venda i aparadorisme) i de perruqueria. Va tenir un comerç durant 30 anys i va ser assessora d'imatge i estilisme de perruqueria. Es va iniciar en la política el 2009 i des del 2011 és regidora de l'Ajuntament de Tremp. A partir del 2011 va ser Consellera Nacional de CdC representant al Pallars Jussà.

Des del 2015 al 2019 va ser 2a. Tinent Alcalde de l'Ajuntament i regidora de Promoció Local, Fires i Seguretat Ciutadana. També era la portaveu del grup municipal de CIU. Des de les últimes eleccions municipals del 26 de maig de 2019, és 1a Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Tremp i consellera comarcal de 'Junts per Tremp' al Consell Comarcal del Pallars Jussà. Anna Ritz ha estat sempre molt implicada amb les associacions culturals, educatives, esportives i de promoció econòmica. Va ser presidenta del Comerç Associat de Tremp (CAT) durant 10 anys, va pertànyer a les AMPES escolars entre altres.

comentaris