JOVENTUT

La Pobla de Segur premia amb 30 euros per gastar al municipi als joves del camp de treball

Als treballs de voluntariat hi participen 38 joves i estan pensats per fer a l'aire lliure
Un jove voluntari obrint la botiga del Jardí dels Llibres a la Pobla de Segur el 9 de juliol del 2020. (horitzontal)
photo_camera Un jove voluntari obrint la botiga del Jardí dels Llibres a la Pobla de Segur/Marta Lluvich

 L'Ajuntament de la Pobla de Segur, al Pallars Jussà, ha posat en marxa el camp de treball local per a joves de 12 a 18 anys. Es tracta de tasques de voluntariat al municipi que consisteixen manteniment dels espais públics, creació de murals, obertura de la botiga del Jardí dels Llibres i creació de dues rutes de Geocaching. Els 38 joves que participen en aquestes activitats com a voluntaris rebran una recompensa de 30 euros per gastar als comerços de la Pobla. Amb aquesta iniciativa s'aconsegueix un doble objectiu; premia als joves voluntaris i ajudar a la reactivació de l'economia del municipi.

Joves del camp de treball de la Pobla de Segur pintant un mural el 9 de juliol del 2020. (horitzontal)

(Foto:Marta Lluvich)

Amb el camp de treball l'ajuntament ha volgut oferir una activitat per als adolescents que els sigui atractiva i, sobretot aquest any, un espai de lleure que els permeti fer activitats a l'aire lliure després dels mesos de confinament.

Sílvia Servent, regidora de Joventut, ha explicat que "ha estat una prioritat mantenir el camp de treball perquè aquest any era més necessari que mai".

Una persona pren la febre a una jove que participa als camps de treball local de la Pobla de Segur el 9 de juliol del 2020. (horitzontal)

(Foto: Marta Lluvich)

El camp de treball es desenvolupa els matins i els participants fan 10 hores de voluntariat. Servent ha explicat que l'objectiu del projecte és "promoure la participació i el compromís dels joves" i, a més, crear vincles amb el poble.

A més, en aquesta quarta edició s'ha afegit una càpsula formativa obligatòria per a tots els participants que tractarà el racisme. Aquesta càpsula es durà a terme en coordinació amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l'Ajuntament de Talarn.