14.08.2022 |
Viure als Pirineus

FESTES MAJORS

Es cancel·la el Fem Colla de la Festa Major de la Pobla de Segur

El Fem Colla s’ha consolidat com l’activitat estrella de la festa major de la Pobla de Segur
_Y8A23472347
Una edició anterior del Fem Colla de la Pobla de Segur/Alba Alegret
Es cancel·la el Fem Colla de la Festa Major de la Pobla de Segur

La realitat de la pandèmia pel coronavirus de la Covid-19 s’ha imposat i, tot i la voluntat de celebrar un Fem Colla sanitàriament segur, finalment aquest any no hi haurà el concurs de colles de la Festa Major. El confinament del Segrià i els rebrots de la darrera setmana han portat a prendre una decisió difícil i amarga, explica Eloi Tirvió, regidor de festes de la Pobla de Segur. “Havíem treballat un Fem Colla adaptat, n’havíem parlat amb les colles i fins fa una setmana el vèiem viable. La situació, però, ha canviat molt i no volem fer cap irresponsabilitat ni posar en perill a ningú”, afegeix el regidor.

Aquesta hauria estat la quarta edició del Fem Colla, una iniciativa que va néixer amb la voluntat d’incentivar els poblatans i les poblatanes de totes les edats a participar de les diferents activitats de la festa major per així sentir-se-la més seva. En les tres primeres edicions el Fem Colla va ser tot un èxit, ja que va reunir, en cada edició, més de 250 persones d’entre 16 i 50 anys. El Fem Colla s’ha consolidat com l’activitat estrella de la festa major, de fet, les colles el defineixen com “una oportunitat brutal per conèixer i portar-te amb gent d’altres edats. Ens uneix molt a tots com a poble i val molt la pena”.  Des del consistori poblatà han vilgut agrair a les colles la seva implicació i la seva comprensió en la presa d’aquesta decisió.

El Fem Colla s’ha consolidat com l’activitat estrella de la festa major de la Pobla de Segur

Enguany, doncs, se celebrarà una Festa Major atípica, que serà del dijous al dissabte i que només manté els actes en què es pot controlar l’aforament. Algunes de les activitats que es duran a terme són la cantada d’havaneres, un autocine o una animació infantil. A més, aquest any, per tancar la festa al cel de la Pobla hi haurà un castell de focs, una activitat que els poblatans i les poblatanes es podran mirar des de casa. Tirvió remarca: “Demanem responsabilitat a totes les persones que participin en alguns dels actes de la Festa Major i esperem que l’any que ve la puguem celebrar amb tota normalitat”.

Es cancel·la el Fem Colla de la Festa Major de la Pobla de Segur
Comentarios