EQUIPAMENTS

La Pobla de Segur inaugura el nou camp de futbol amb una jornada esportiva plena d'activitats

El nou camp de futbol s'ha aixecat al barri de l'Estació de la Pobla de Segur, a tocar de la Plaça de les Pobles
Camp de futbol de la Pobla de Segur
photo_camera La Pobla de Segur inaugura el nou camp de futbol / Diputació de Lleida

La Pobla de Segur ha inaugurat aquest diumenge el nou camp de futbol amb una jornada esportiva plena d'activitats. Els actes han començat a les 10:45h, amb la inauguració de l'equipament a càrrec de l'alcalde de la Pobla, Marc Baró, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, el delegat del govern a l'Alt Pirineu i Aran, Josep Castells, i la delegada territorial d'Esports, Lourdes Ravetllat, entre altres autoritats.

En el seu parlament, Joan Talarn ha felicitat la Pobla de Segur i el seu club de futbol pel que ha considerat com “una inversió de poble” i que va molt més enllà dels seus usos directes futbolístics, atès que l’esport és una “educació en valors”, però també fomenta “l’orgull de poble, de defensar els colors locals”, amb la qual cosa l’esport esdevé també un “factor cohesionador”.

Camp de futbol de la Pobla de Segur 3
Nou Camp de futbol de la Pobla de Segur / govern.cat

A tot això cal afegir-hi, en el cas del nou camp de la Pobla de Segur, que l’equipament és el resultat d’una operació urbanística més àmplia que “ha permès a la Pobla guanyar altres espais” per al gaudi de les persones, com el Parc Alcalde Buixareu. Tot plegat ve a formar part, segons el president, d’una “visió global del poble” per part de l’equip de govern, que facilita que decisions que podrien semblar traumàtiques, com canviar la ubicació de tota la vida d’un camp de futbol, siguin plenament compartides per la immensa majoria de la població.

A les 11h ha tingut lloc la presentació de l'Escola de Futbol i a les 12h el partit de veterants entre el CF La Pobla de Segur i el FC Barcelona. A les 14h s'ha celebrat un dinar popular i, havent dinat, a les 16.30h, el partit oficial de 3a catalana entre el CF La Pobla de Segur i el CF Bellpuig.

Camp de futbol de la Pobla de Segur 2
Presentació de l'Escola de Futbol de la Pobla de Segur / Diputació de Lleida

Un equipament molt reivindicat

El nou camp de futbol s'ha aixecat al barri de l'Estació de la Pobla de Segur, a tocar de la Plaça de les Pobles. i s'ha finançat pràcticament amb recursos del propi ajuntament, complementats amb una subvenció de 92.000 euros de la Diputació de Lleida. Marc Baró assegura que aquesta és una d'aquelles obres que marquen un abans i un després i el municipi en sabrà treure un gran rendiment. L'alcalde afirma que la Pobla de Segur ha estat sempre molt vinculada al futbol, d'aquí han sortit futbolistes que han anat a jugar a grans equips i ara disposarem d'una instal·lació de primer nivell. Per Baró, el nou equipament serà, sens dubte, molt beneficiós per al club i l'Escola de Futbol, però també per a la promoció del municipi, perquè ens permetrà organitzar estades esportives i formacions del Centre de Formació Professional d’Esports de Muntanya, entre altres esdeveniments.

Nou camp de futbol de la pobla de Segur 3
L'alcalde de la pobla de Segur, Marc Baró, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, descobrint la placa commemorativa / Diputació de Lleida

Un projecte d'alt nivell

El projecte tècnic ha estat redactat pel despatx d'arquitectura Jordi Carreras Güell, i es va estudiat de manera que es pot executar en tres fases. El nou camp de futbol de la Pobla de Segur disposa de grades per al públic i un petit edifici de serveis. Queda emplaçat a l'extrem est de la Plaça de les Pobles, en una zona de sòl urbà no consolidat. La diferència de nivell entre la cota del camp de futbol i la Plaça de les Pobles ha estat aprofitada per a ubicar-hi la graderia del públic. L'accés al camp de futbol, des del vestidors i des de la plaça, és a través d'una escala i una rampa accessible, situada al lateral sud-oest del camp.

comentaris