FESTES DE NADAL

La Pobla de Segur farà cagar la tronca per primera vegada

La cagada de la tronca serà aquesta tarda del 24 de desembre, a partir de les cinc, al Pavelló Municipal d’Esports.

tio_de_nadal
photo_camera La Pobla de Segur farà cagar la tronca per primera vegada

Amb l’ajuda i la música de la companyia Ambauka, els infants de la Pobla de Segur aconseguiran que el tronc els cagui tot de regals. Serà la tarda del 24 de desembre a partir de les cinc de la tarda al Pavelló Municipal d’Esports.

El regidor de Festes, Eloi Tirvió, ha destacat que enguany a la Pobla –on fins fa ara arribava el Pare Noel- se celebrarà una tradició catalana. “Creiem que a la Pobla hem de celebrar les nostres tradicions i per això farem cagar la tronca perquè ens deixi molts regals. Ja ho volíem fer l’any passat però finalment ho vam haver de suspendre per la pandèmia. Aquest any hem hagut d’adaptar l’espectacle per a que sigui segur i es respectin totes les mesures”.

Còpia de CARTELL_A3_Branquilló

L’entrada és gratuïta i té l’aforament limitat. El públic haurà de romandre assegut a la cadira durant l’estona que duri l’espectacle.

Més activitats de Nadal

Les activitats infantils de Nadal seguiran el 28 de desembre. A les 12 del matí, a la Sala Anna Maria Janer es projectarà la pel·lícula “El Nadal del senyor Branquilló i l’Escombra voladora”, una activitat organitzada conjuntament amb Òmnium Cultural dins del cicle de cinema CineXics.

Patge Reial

El dijous 30 de desembre, els Patges Reials no es perdran la visita als nens i nenes de la Pobla. A les 17h, començarà l’espectacle infantil “La veritable història de la Fada de les Dents” amb Mai Tant Animacions, i a continuació els tres emissors dels Reis d’Orient començaran a recollir les cartes dels infants. Ja al gener, el dia 5, se celebrarà la Cavalcada Reial per a que grans i petits puguin donar la benvinguda als tres Reis d’Orient.

La resta d’activitats infantils programades durant el Nadal s’han hagut de suspendre per complir les mesures de seguretat en relació a la COVID.

Tot preparat al Bosc Màgic de la Seu d’Urgell per acollir el Tió de la Freita

La Seu d’Urgell celebrarà aquest pròxim divendres 24 de desembre, de cinc de la tarda a vuit del vespre, el tradicional Tió de la Freita, a l’espai Bosc Màgic, ubicat al Parc del Cadí.

Per participar en aquest acte nadalenc del Món Màgic de les Muntanyes, els infants hauran de portar el seu bastó. També es recomana que hi posin un picarol per tal de picar ben fort amb el so d’aquesta petita esquella.

Tió de la Freita

Durant la celebració del Tió de la Freita es comptarà amb l’animació musical a càrrec d’Ivan Caro Pilar Planavila. Els nens i nenes també estaran acompanyats pels Minairons i els escrofus que els ajudaran a picar ben fort el tió. Com a novetat d’aquest Nadal, hi haurà també l’Ot i l’Urgell, els protagonistes de l’obra de teatre El Rescat dels Minairons.

Val a dir també que tot i el moment que estem vivint, pel que fa a la situació sanitària actual, l’activitat del Tió de la Freita s’ha adaptat tenint en compte totes les mesures de seguretat anticovid. Es demana que els infants que participin en aquesta activitat vagin acompanyats per una persona adulta.