INSTITUCIONS

El Consell Comarcal del Pallars Jussà aprova un pressupost de 14,2 M€ per al 2022

Aquest pressupost, un 2,2% superior al del 2021, tornarà a situar aquest Consell Comarcal  com el de major inversió per habitant

Minut silenci Francesc Borrell CCPJ
photo_camera El Ple del Consell va guardar un minut silenci en memòria de Francesc Borrell / CCPJ

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat avui un pressupost per al 2022 de 14,2 milions d’euros. En aquests comptes destaquen les diferents partides destinades a inversions  que sumen un total de 4,35 milions, una xifra que suposa més del 30% de total.

El Vicepresident del Consell Comarcal, Toni Millet ha destacat que, malgrat la situació de pandèmia, s’ha mantingut la qualitat dels serveis i continua sent el Consell Comarcal de Catalunya que més diners inverteix per habitant

Una situació que ja es va donar el  2021 on el Pallars Jussà, 36a comarca en nombre de població de les 41 de Catalunya, ja va tenir el 20è major pressupost del país en xifres absolutes i el de major inversió per habitant en equipaments i serveis.

Entre les noves inversions per al 2022 destaquen les plantejades en l’àmbit del foment del reciclatge i les millores en gestió de residus finançades entre l’Agència de Residus de Catalunya i els fons Next Generation. També amb aquests fons europeus  es planteja una acció per a revitalització dels eixos comercials per import de 611.374€.

Una partida de 315.000 euros es destinarà a millores d’eficiència energètica  en edificis comarcals de serveis com són l’Epicentre o la seu del propi Consell. Aquesta també inclou obres d’adequació d’un nou espai del Consell per l’atenció ciutadana a la Pobla de Segur.

El pressupost preveu també una important dotació econòmica per a la gestió dels diferents serveis que presta el Consell Comarcal com el de transport i menjadors escolars, serveis socials i d’atenció a les persones, la gestió del servei de recollida i tractament de residus, els serveis tècnics i d’atenció als ajuntaments o els de dinamització econòmica, l’Oficina Jove, que gestiona programes formatius per a l’ocupació, i l’oficina comarcal de turisme i centre de visitants del Geoparc, entre molts altres serveis.

Tremp, 28 de desembre de 2021

comentaris