GASTRONOMIA

La Pobla de Segur emplata la segona edició del Festival Gastronòmic Vianda

El cuiner Arnau Paris, farà una demostració d’una recepta pim-pam amb els millors acompanyaments per les hamburgueses.
Arnau París Cuines TV3
photo_camera El cuiner Arnau París participarà a la 2a edició del Festival Gastronòmic Vianda de la Pobla de Segur / [email protected]

L’Ajuntament de la Pobla de Segur ho té tot enllestit per celebrar aquest cap de setmana la segona edició del Festival Gastronòmic Vianda, una jornada que d’entrada i com a novetat en seran dues. El festival arrenca el dijous 21 de setembre amb un taller destinat a professionals en el qual la xef catalana Ada Parellada cuinarà a quatre mans amb xefs del Pallars.

El regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament, Josep Maria Tirbió, dona més detalls d’aquesta novetat: “Des del naixement del festival teníem clar que els professionals del sector també havien de tenir-hi cabuda i és per això que, juntament amb la col·laboració del programa Al Teu Gust, aliments del Pallars, hem organitzat aquesta jornada tècnica que volem que sigui profitosa per als restauradors de la comarca. D’aquesta manera el Vianda va més enllà del cap de setmana i fa un primer pas pel seu creixement, també en la línia dels professionals del sector”.

Les persones interessades en participar en aquest taller es poden inscriure en aquest enllaç.

CARTELL Vianda La Pobla
CARTELL Vianda La Pobla

Dissabte, però, arriba el plat fort del Festival. La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament ha preparat un programa d’activitats que gira al voltant del producte local i, especialment, la carn de vedella i l’hamburguesa, i que les marida amb altres activitats com una obra de teatre (Llepafils, de la companyia Teatre al Detall), diferents actuacions musicals (CelobertCris i Dami, i Crazy Rockets) i una demostració culinària de la mà d’Arnau Paris, propietari del Molí de la Vansa, cuiner del programa de TV3 Cuines i guanyador de la novena edició de Masterchef, de RTVE.

Després de l’èxit que va tenir l’any passat en la primera edició, a les 20h tornarà a obrir l’Espai Brasa, on els productors carnis de la Pobla vendran les hamburgueses que han elaborat per a l’ocasió. El públic assistent les comprarà crues i les cuinarà directament a la brasa. Aquest any, a més, podran acompanyar l’hamburguesa amb formatge ecològic de cabra.

La segona edició del Festival Gastronòmic Vianda no perd l’essència ni la seva raó de ser i continuarà oferint tot el producte de proximitat. Tirbió en detalla més novetats: “En acabar la primera edició vam veure clar que el Vianda també havia d’oferir productes vegetarians i vegans i és per això que aquest any, tant pel moment del dinar com al sopar, comptarem amb un restaurant i un productor que treballa aquesta cuina”.

El Festival Gastronòmic Vianda, s’inclou dins del cicle CordeVi, i compta amb la col·laboració del programa Al Teu Gust, aliments al Pallars; el Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’Institut per al Desenvolpament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran i la Diputació de Lleida.