La Pobla de Segur

La Pobla de Segur clou la consulta ciutadana amb un 78% dels vots favorables a canviar el nom del passeig Josep Borrell

El 78% de les persones que han participat a la consulta ciutadana que s'ha celebrat aquest diumenge a la Pobla de Segur (Pallars Jussà) han votat a favor de canviar el nom del passeig Josep Borrell. La votació organitzada per l'ajuntament del municipi ha aplegat al llarg del dia 322 persones, 250 de les quals han apostat perquè el carrer passi a anomenar-se 1 d'Octubre, mentre que 64 han manifestat la seva voluntat que mantingui el nom, dedicat a l'actual alt representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat, vicepresident de la Comissió Europea i natural del poble.
POBLA
photo_camera Una imatge de la consulta.

La consulta, que estava oberta a la participació dels majors de 16 anys nascuts o domiciliats al municipi, ha rebut també cinc vots en blanc i tres nuls. "Ha anat bé", malgrat que s'esperava una "mica més" de participació, ha assenyalat l'alcalde, Marc Baró. La jornada s'hauria d'haver celebrat abans de l'esclat de la pandèmia, però aquest i d'altres factors van fer que s'hagi posposat fins aquest diumenge. "Si s'hagués celebrat en el context que estava prevista creiem que hauria tingut una participació més elevada" ha dit Baró sobre la votació, de caràcter no vinculant.

POBLA1
Una ciutadana exercint el seu vot.

En aquest sentit, l'equip de govern obrirà ara un període de reflexió sobre els resultats en el qual s'analitzarà les "conseqüències" de prendre "una decisió o altra" amb relació al canvi de nom del passeig. "Hem donat veu al poble, que és el que volíem, i a partir d'aquí decidirem què fer" ha dit Baró.

L'alcalde ha recordat també que la consulta sorgeix arran de les declaracions que "el nostre gran amic" va fer amb relació al procés independentista així com el posicionament i les intervencions de Borrell, que van "menystenir i enfadar" la població del municipi, ha afirmat.

L'alcalde ha recordat també que la consulta sorgeix arran de les declaracions que "el nostre gran amic" va fer amb relació al procés independentista així com el posicionament i les intervencions de Borrell, que van "menystenir i enfadar" la població del municipi, ha afirmat

La jornada s'ha iniciat a les 9.00 hores del matí i ha finalitzat a les 20.00 hores del vespre, quan els voluntaris que han format la mesa han començat el recompte de vots per determinar els resultats.

La pregunta que havien de respondre els votants de la consulta d'aquest diumenge és: "Respecte a la proposta de canvi de nom de l'actual passeig Josep Borrell, la meva elecció és: mantenir el nom actual de Passeig Josep Borrell i Fontelles o canviar el nom del passeig per Passeig 1 d'Octubre".