MUNICIPIS

L’Ajuntament de la Pobla de Segur aprova un pressupost de 7,5 milions d’euros

El pressupost propi del consistori és de 5,8 milions d’euros, mentre que un milió i mig correspon a la Residència Nostra Senyora de Ribera.
La Pobla de Segur aprova pressupost 2023
photo_camera L’Ajuntament de la Pobla de Segur aprova un pressupost de 7,5 milions d’euros / lapobladesegur.cat

El ple municipal de l’Ajuntament de la Pobla de Segur va aprovar, aquest dijous, el pressupost per a l’any 2023. Unes xifres que s’enfilen fins als 7.553.252,58 euros. D’aquests, un milió i mig pertanyen al pressupost de la Residència Nostra Senyora de Ribera. Els 5,8 milions d’euros del pressupost específic de l’Ajuntament suposen un augment d’un 40% respecte dels números de l’any anterior. El pressupost s’ha aprovat amb els set vots del grup municipal d’ERC i l’abstenció del PSC.

Segons ha explicat l’alcalde poblatà, Marc Baró, en el transcurs del ple, entre les inversions previstes per aquest any hi ha la construcció de la nova biblioteca, l’adequació de l’edifici d’ensenyaments de muntanya, la inversió del pou del Cabanau, i dues actuacions previstes al PUOSC com són la millora de l’Avinguda Pirineus i la construcció de l’ascensor del Molí.

La Pobla de Segur aprova pressupost 2023
L’Ajuntament de la Pobla de Segur aprova un pressupost de 7,5 milions d’euros / lapobladesegur.cat

Baró ha destacat les tres subvencions provinents dels fons europeus Next Generation, ja atorgades a l’ajuntament de la Pobla de Segur, i que no estan contemplades en aquests pressupostos: “A mesura que vagin arribant els diners farem les modificacions de pressupost corresponents, però per quantificar-ho d’una manera, si totes les actuacions s’haguessin de fer aquest 2023, el pressupost s’enfilaria fins als 11,5 milions d’euros”. Les línies d’actuació subvencionades, però, tenen un marge d’actuació de fins a tres anys, i per això els ingressos es fan de manera proporcional a les anualitats. “Ens podem sentir orgullosos d’aquests 5,8 milions d’euros per l’Ajuntament de la Pobla de Segur, sobretot tenint present l’augment any rere any. A l’inici de la legislatura, l’any 2019, el pressupost era de 4,2 milions d’euros”, ha afegit Baró.

El ple també va servir per aprovar per unanimitat el retorn dels avals als nous propietaris que l’any 2006 van dipositar a l’ajuntament per poder fer el projecte urbanístic de la Farratgeta. En total són nou propietaris amb un total de 108.000 euros