CONSULTA POPULAR

La Pobla de Segur celebrarà el 12 de març la consulta sobre el canvi de nom del Passeig Josep Borrell

Les persones majors de 16 anys podran votar entre mantenir l'actual nom o canviar-lo pel de Passeig de l'1 d'octubre
La Pobla Passeig Josep Borrell 2
photo_camera La Pobla celebrarà una consultat sobre el canvi de nom del Passeig Josep Borrell / lapobladesegur.cat

En compliment dels acords presos pel ple municipal el setembre de 2018 i el febrer del 2020, l’Ajuntament de la Pobla de Segur ha acordat posar en marxa la consulta popular pel possible canvi de nom del passeig Josep Borrell i Fontelles: mantenir el nom actual o canviar-lo pel nom de Passeig 1 d’octubre. 

La consulta popular se celebrarà el diumenge 12 de març i podran participar-hi totes les persones majors de 16 anys i censades a la Pobla de Segur.

La Pobla Passeig Josep Borrell
La Pobla celebrarà una consultat sobre el canvi de nom del Passeig Josep Borrell / lapobladesegur.cat

Informació de la consulta

Quan i on se celebra la consulta? El diumenge 12 de març, de 9h a 20h, a la Sala de Plens.

Qui està cridat a participar-hi? Persones majors de 16 anys nascudes i/o domiciliades a la Pobla de Segur. En el moment de la votació caldrà presentar el document d’identitat.

Si aquest any compleixo els 16 anys però encara no els he fet podré votar? No, només podran votar aquelles persones que el diumenge 12 de març ja tinguin els 16 anys.

Quina serà la pregunta? “Respecte a la proposta de canvi de nom de l’actual passeig Josep Borrell, la meva elecció és:”

Quines són les opcions?

  • Mantenir el nom actual de Passeig Josep Borrell i Fontelles
  • Canviar el nom del passeig per Passeig 1 d’octubre

Qui formarà part de la mesa de votació? Les persones que vulguin ser voluntàries d’aquest procés de consulta, podran inscriure’s del 24 de febrer al 2 de març, mitjançant el següent enllaç o de manera presencial a l’Ajuntament. En cas de ser necessari, el divendres 3 de març se celebrarà un sorteig.

Consulta-per-canviar-el-nom-al-Passeig-Josep-Borrell-724x1024

El PSC titlla la consulta de sectària i electoralista 

Per la seva banda, el PSC considera, a través d'un comunicat, que “l'actitud de l'Alcalde de la Pobla de Segur de fer una consulta per modificar el nom del Passeig Josep Borrell i Fontelles és totalment sectària i electoralista, a tres mesos de les eleccions municipals”.

Des de la Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, condemnem que “l’equip de govern de l’Ajuntament, més concretament l’Alcalde, s’amagui en un simulacre de consulta per justificar una decisió que ell ja ha pres unilateralment, dividint el poble per interessos electorals”.