26.06.2022 |
Viure als Pirineus

JOVENTUT

La Pobla posa en marxa uns pressupostos participatius joves

Des de l’Ajuntament s'aposta perquè els i les joves decideixin com gastar els diners públics destinats a activitats de Joventut, fent així un exercici de responsabilitat social, dinamisme i democràcia directa.

Joves la Pobla 4
Una colla de joves la Pobla de Segur durant la festa major/Facebook ajuntament
La Pobla posa en marxa uns pressupostos participatius joves

L’Ajuntament de la Pobla de Segur convoca per primer any uns pressupostos participatius joves destinats a joves de 12 a 29 anys empadronats al municipi, o que hi tinguin vincle. Les propostes podran costar, com a màxim 1.500€ i cal tenir en compte que el pressupost es dividirà en dues parts, de 2.250€ cadascuna, segons les franges d’edat de 12 a 17 anys i de 18 a 29 anys.

Des de l’Ajuntament s'aposta perquè els i les joves decideixin com gastar els diners públics destinats a activitats de Joventut, fent així un exercici de responsabilitat social, dinamisme i democràcia directa. L’objectiu és fer que les persones joves del municipi es responsabilitzin i, alhora, crear mecanismes que permetin a aquest col·lectiu participar de les dinàmiques socials del municipi.

El procés començarà aquest mes de desembre quan totes les persones joves rebin a casa una butlleta de participació als pressupostos. En aquesta butlleta han d’explicar-hi la seva proposta i dipositar-la, abans del 18 de gener, en una de les quatre bústies que trobaran a l’Institut, el Poliesportiu, l’Ajuntament o el Casal Cívic.

El dia 25 de gener a les 19h, a la fàbrica de cervesa C13, es farà l’assemblea per decidir quines de les propostes es duran a terme durant el 2019. Per fer-ho, cada jove que hagi fet una proposta l’haurà d’explicar als assistents i després es realitzarà una votació en grup i una d’individual. Les activitats més votades seran les escollides, i la persona que l’hagi proposat serà l’encarregada de liderar-la i organitzar-la, amb el suport del servei de Joventut de l’Ajuntament.

Per a totes les persones que vulguin més informació poden venir el dia 3 de gener a les 19h a la sala de plens de l’Ajuntament, escriure un correu a [email protected] o venir-nos a veure a l’Ajuntament. Esperem que hi participeu, ara, vosaltres teniu el poder!

La Pobla posa en marxa uns pressupostos participatius joves
Comentarios