EDUCACIÓ

41 membres de l’Institut de Tremp en defensa del professor Manel Riu Fillat

Un article al diari "El mundo" qualifica Manel Riu Fillat, de "mestre de l'odi" i se l'acusa d'adoctrinar i fins i tot d'assetjar els alumnes que no combreguen amb l'independentisme.

Primer pla de Manel Riu, el professor de Tremp, abans d'entrar al Jutjat de Tremp el 18 de gener del 2018. (horitzontal)
photo_camera Primer pla de Manel Riu, el professor de Tremp, abans d'entrar al Jutjat de Tremp el 18 de gener del 2018/Marta Lluvich

41 membres del Claustre i de l'INS de Tremp, han expressat el seu suport davant la criminalització que s'ha fet al professor Manel Riu per part d'un mitjà de comunicació. El professorat i el personal no docent de l'Institut de Tremp es fan ressò d'una "campanya d'acusacions d'adoctrinament contra l'escola catalana que pretén justificar-ne una intervenció".

En un article publicat al suplement Crónica, del diari El Mundo, la periodista Leyre Iglesias qualificava el professor de llengua i literatura castellana, natural de Benavarre i veí de Tremp, com el “professor de l’odi”. El Claustre de professors de l'INS de Tremp han fet públic el següent comunicat:

Manel Riu

Manel Riu Fillat és professor de castellà en un institut de Tremp (Pallars Jussà). Va ser acusat per la Guàrdia Civil d’un presumpte delicte d’odi i de revelació de secrets per haver escrit cent dinou piulets i comentaris a Facebook crítics amb el govern espanyol, Mariano Rajoy i Soraya Saénz de Santamaría. El 18 de gener va anar a declarar davant el jutge i va reconèixer haver escrit els missatges, però va negar els delictes dels quals l’acusaven. Finalment, la causa es va arxivar.

Lluny d’espantar-se, Manel Riu ha mantingut l’activitat a la xarxa i no s’estalvia crítiques a la situació de repressió que viu Catalunya. Denuncia la criminalització de la feina dels professors que ha fet Ciutadans aquests darrers anys i també critica la inacció dels alts càrrecs del Departament d’Ensenyament i el poc suport que donen als docents perseguits. A més, afirma que la Guàrdia Civil denomina ‘operació Dignity’ la persecució contra professors a qui acusen de delicte d’odi. I dóna un consell als docents: fer difusió, plantar cara i cercar suport.

comentaris