JOVENTUT

La Pobla posa en marxa la 2a edició dels pressupostos participatius de joventut

L’Ajuntament de la Pobla de Segur convoca per segon any els pressupostos participatius joves destinats a joves de 12 a 29 anys empadronats al municipi, o que hi tinguin vincle.
sdr
photo_camera Sessió participativa per elaborar els pressupostos de joventut de la la Pobla de Segur

L’Ajuntament de la Pobla de Segur convoca per segon any els pressupostos participatius joves destinats a joves de 12 a 29 anys empadronats al municipi, o que hi tinguin vincle. Les propostes podran costar, com a màxim 1.500€ i cal tenir en compte que el pressupost és dividirà en dues parts, 3.500€ es destinen a activitats per a joves de 12 a 17 anys i 1.500€ a activitats per a joves de 18 a 29 anys. Enguany, la xifra que es destina a aquests pressupostos augmenta i arriba als 5.000€, 500 més que l’any passat.

mde

L’experiència de la primera convocatòria ha estat molt positiva, s’han pogut executar quatre de les cinc propostes guanyadores, 10 joves han estat implicats activament en l’execució de les activitats i més de 200 joves hi han participat. Entre les propostes amb més continuïtat, en destaca la creació del grup de batucada La Liem!, que ja compta amb més de 30 membres i s’ha convertit en element imprescindible per animar les festes de la Pobla.

Un any més, l’Ajuntament hi aposta amb la voluntat que els i les joves decideixin com gastar els diners públics destinats a activitats de Joventut, fent així un exercici de responsabilitat social, dinamisme i democràcia directa. L’objectiu és fer que les persones joves del municipi es responsabilitzin i, alhora, crear mecanismes que permetin a aquest col·lectiu participar de les dinàmiques socials del municipi. “Esperem que la participació sigui tan bona com l’any passat, ja que això ens mostra que el jovent poblatà s’implica i té ganes de fer un poble més dinàmic”, explica Sílvia Servent, regidora de joventut.

Calendari

El procés començarà aquest mes de desembre i, en aquesta edició, hi haurà un canvi significatiu: les propostes es faran a través d’un formulari online que es pot trobar a l’enllaç ja.cat/pressupostosjoves. Totes les propostes s’hauran d’enviar abans del 24 de gener per poder ser discutides a l’assemblea jove.

El dia 31 de gener a les 19h, a la fàbrica de cervesa C13, es farà l’assemblea per decidir quines de les propostes es duran a terme durant el 2020. Per fer-ho, cada jove que hagi fet una proposta l’haurà d’explicar als assistents i després es realitzarà una votació en grup i una d’individual. Les activitats més votades seran les escollides i la persona que l’hagi proposat serà l’encarregada de liderar-la i organitzar-la, amb el suport del servei de Joventut de l’Ajuntament.

Per a totes les persones que vulguin més informació poden escriure un correu a [email protected] o directament a l’Ajuntament.

comentaris