04.10.2022 |
Viure als Pirineus

Pluja d’idees innovadores entre els joves participants a “Arrela’t al Pallars Jussà”

La Jornada centrada en el desenvolupament i el talent jove, amb l’objectiu de presentar el Pallars Jussà i el Pirineu en general com a espai de retorn i d’arribada de joves amb perspectives professionals

20171013_181731
Una imatge de la jornada
Pluja d’idees innovadores entre els joves participants a “Arrela’t al Pallars Jussà”

Una cinquantena de joves del Pallars Jussà van participar aquest divendres en la jornada “ARRELA’T al Pallars Jussà. Joves,Talent i Desenvolupament” organitzada per  L’Oficina Jove del Pallars Jussà, juntament amb el Consorci Leader Pirineu Occidental, en el marc del programa ODISSEU, adreçada a joves per incentivar el seu retorn al medi rural a través de l’emprenedoria.

La jornada, celebrada a la fàbrica de cervesa Ctretze de la Pobla de Segur, va comptar amb la participació de diferents emprenedors joves del Pallars Jussà, que van compartir la seva experiència en àmbits tan diversos com la transformació agroalimentària i elaboració de productes artesanals, la geologia o els mitjans de comunicació. Aquests van coincidir en presentar la comarca del Pallars Jussà com una terra d’oportunitats on encara queden moltes coses per fer en comparació amb altres comarques que ja estan massa explotades.

Els assistents també van participar en un taller-concurs d’emprenedoria on van acabar sorgint idees originals de negoci aprofitant els recursos i les oportunitats de la comarca. El projecte guanyador del premi es va basa en la creació d’un “ecobus” que permetés desplaçar-se pel alguns indrets turístics de la comarca de forma sostenible.

A la jornada va assistir la Directora General de Joventut, Marta Vilalta, qui va destacar que el dinamisme i la implicació dels joves són bàsics per tirat un país endavant. Alhora que va destacar que les polítiques de joventut, per primer cop s’han marcat com una de les seves fites, promoure que els joves puguin desenvolupar el seu projecte de vida allà on són originaris, promovent el dinamisme i evitant l’envelliment de moltes comarques .

La jornada va tancar amb un tast de productes pallaresos i que van propiciar la conversa i l’intercanvi de dubtes i experiències.

Pluja d’idees innovadores entre els joves participants a “Arrela’t al Pallars Jussà”
Comentarios