09.12.2022 |
Viure als Pirineus

La línia Lleida-La Pobla triplica el nombre de viatgers el primer any amb més de 180.000 usuaris

La previsió de places venudes del Tren dels Llacs és de 7.546

foto_3168270
Estació de la Pobla de Segur, al Pallars Jussà. Foto: Marta Lluvich
La línia Lleida-La Pobla triplica el nombre de viatgers el primer any amb més de 180.000 usuaris

Durant el primer any d'explotació del servei ferroviari de la línia Lleida-La Pobla per part de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), el nombre de viatgers s'ha incrementat un 202%, amb 181.824 usuaris entre els mesos de juliol de 2016 i juliol de 2017. Això suposa triplicar els viatgers respecte del mateix període de l'any anterior, en què la línia no era gestionada per FGC (abans de juliol de 2016). Pel que fa a l'Índex de Qualitat del Servei se situa ara per sobre del 99%. Tot i que la temporada del Tren dels Llacs finalitzarà amb circulacions programades els dissabtes 21 i 28 d'octubre, la previsió és de 7.546 places venudes. Així, amb 30 circulacions (26 amb el tren històric i 4 amb el tren panoràmic) s'ha obtingut una alta ocupació. 

Són dades de balanç presentades aquest divendres a la Pobla de Segur, en el marc de la reunió de la Comissió de Seguiment del servei Lleida-La Pobla de Segur-Esterri d'Àneu. Pel que fa a la temporada del Tren dels Llacs també s'ha valorat com a ''molt exitosa''.

La inversió realitzada per FGC a la línia és superior als 11 milions, sumant els més de 5,7 milions invertits el primer any i els 6 milions destinats a la compra de la tercera unitat de tren. L'adquisició d'una tercera unitat de tren, una nova estació al polígon El Segre, la introducció de parades facultatives i la modificació dels horaris per millorar les connexions amb els trens de Renfe són les principals novetats que s'han destacat durant la reunió.

La trobada ha servit també per fer un repàs de les obres executades o en curs que FGC ha endegat durant el 2017 per millorar les infraestructures de la línia. Pel que fa a les obres finalitzades amb un import d'1,9 milions d'euros destaquen: la renovació de la via al túnel tres entre Camarasa i Les Avellanes, l'estabilització del vessant al terme municipi d'Àger i l'estabilització de sis talussos situats als termes de Camarasa, Àger i Castell de Mur.

Pel que fa a les obres en curs amb un pressupost de 3,8 MEUR destaca: la renovació de via en quatre dels túnels entre Camarasa i Les Avellanes, el tractament de millora del drenatge de la plataforma de via a Gerb, la reposició de les baranes de quatre ponts a Talarn, Salàs de Pallars i La Pobla de Segur, la supressió del pas a nivell 10 situat al terme de Vilanova de la Barca, les obres i millora dels passos a nivell de Balaguer i Vallfogona de Balaguer i el nou enclavament de la línia Lleida-La Pobla de Segur.

A la reunió de la Comissió de Seguiment del Tren hi han participat el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa; el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Enric Ticó; la delegada territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós; el delegat territorial del Govern a Lleida, Ramon Farré; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda; la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concep Cañadell; l'alcalde de Tremp, Joan Ubach; l'alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera; el director de FGC operadora, Oriol Juncadella i el cap de la línia, Emili Monsó.

La línia Lleida-La Pobla triplica el nombre de viatgers el primer any amb més de 180.000 usuaris
Comentarios