MUNICIPIS

El ple de l’Ajuntament de la Torre de Capdella aprova el pressupost del 2023

El pressupost del municipi de la Torre de Capdella, que compta amb 19 pobles i una superfície de 165 Km², és de 3.021.968,50 €.
Ajuntament de la Torre de Capdella edifici
photo_camera Ajuntament de la Torre de Capdella / vallfosca.net

En el ple de l'Ajuntament de la Torre de Capdella va aprovar amb el vot favorable del grup d’ERC-AM, l’abstenció de Junts per Catalunya i dos vots en contra de la CUP, el pressupost de l’Ajuntament de la Torre de Capdella per al 2023, que ha augmentat aproximadament un 12,78% respecte al del 2022.

El pressupost del municipi de la Torre de Capdella, que compta amb 19 pobles i una superfície de 165 Km², és de 3.021.968,50 €. Dins d’aquest pressupost s’inclouen a part de les despeses de funcionament de l’Ajuntament, l’execució d’obres al municipi (carrers, adequació d’enllumenat, etc.), promoció del turisme, activitats culturals, ramaderia, museu, educació (Escola i Llar d’Infants La Vall Fosca) i serveis públics i socials.

Ajuntament de la Torre de Capdella
Ajuntament de la Torre de Capdella / vallfosca.net

Del pressupost total, 748.085,53 €, es destinaran en inversions. Per aquest exercici en destaquen dues: la primera fase de l’adequació del quarter, actualment la seu de la brigada municipal, per destinar-lo a Institut de Muntanya per als cicles formatius de Mitja i Alta Muntanya. Aquesta actuació plurianual costarà 380.000 € al 2023, i rebrà finançament de la Diputació de Lleida i de la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, en aquest exercici també es realitzaran les obres necessàries de substitució de les canonades de fibrociment que encara queden als pobles del municipi, i que suposen aproximadament un 2%. Ja al 2009, arran dels aiguats que es van produir al mes de setembre i que van malmetre moltes teulades, l’Ajuntament va assumir la retirada del fibrociment de les cobertes que s’havien malmès, però també les del veïnat que va voler retirar-les per eliminar els riscos per a la salut que implica el fibrociment.