INSTITUCIONS

El Consell Comarcal del Pallars Jussà aprova un pressupost de 14,4 MEUR per al 2023

Aquest pressupost incrementa el de 2022 i situa a aquest Consell Comarcal en un dels que disposen d’una dotació més alta en relació al nombre d’habitants.

imatge ple desembre 2022 CCPJ
photo_camera El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat un pressupost de 14,4 MEUR / CCPJ

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat avui un pressupost per al 2023 de 14,4 milions d’euros. En aquests comptes destaquen les partides relacionades amb despesa social que suposen prop d’un 30% o les destinades a inversions  que sumen un total de 3,4 milions, una xifra que suposa més del 23% de total.

El President del Consell Comarcal, Josep M. Mullol, s’ha reafirmat en la voluntat de l’ens de continuar millorant els serveis i  assumint-ne de nous per a  la ciutadania de la comarca.

Aquests 11 anys s’han gestionat fins a 6 operacions amb fons europeus i la darrera finalitza aquest 2023. Paral·lelament, l’arribada del Fons Next Generation que permenten fer actuacions directament des dels Ajuntaments fa que el Consell faci una funció de suport tècnic als municipis en la seva gestió.

Tot i així, el Consell també gestiona directament fons next generation que han permés crear la Oficina Rural Acelera Pyme que dona servei presencial  a 4 comarques pirinenques i té com a objectiu acompanyar en la digitalització dels diferents sectors econòmics. A més a més, per tal de reforçar el foment  del teixit empresarial i lluitar contra el despoblament s’impulsa una segona acció amb l’Ajuntament de Tremp i Pallars Actiu.

Amb aquest fons també es financen la compra de 2 camions elèctrics, una mesura que servirà per millorar la sostenibilitat del servei de recollida de residus.

D’altra banda, gràcies a una subvenció  de l’Agència de Residus de Catalunya es duran a terme millores en les deixalleries de la Pobla de Segur, Tremp i Isona i  s’adquirirà una segona deixalleria mòbil per afavorir el reciclatge en poder cobrir més nuclis i incrementar les freqüències.

Així mateix, el capítol d’inversions inclou una partida de 800.000€ destinada a actuacions de manteniment de vies d’accés a nuclis població de titularitat municipal.

Finalment, el pressupost preveu també una important dotació econòmica per a la gestió de serveis que presta el Consell Comarcal com el de transport i menjadors escolars, serveis socials i d’atenció a les persones, la gestió del servei de recollida i tractament de residus, els serveis tècnics i d’atenció als ajuntaments o els de dinamització econòmica, programes formatius per a l’ocupació o les oficines comarcals de joventut, turisme i el centre de visitants del Geoparc, entre  altres.