16.10.2021 |
Viure als Pirineus

AUTOPISTA ELÈCTRICA

La Plataforma Contra l'Autopista Elèctrica del Pallars fa una crida a la mobilització social i jurídica

Crearan una caixa de solidaritat per recaptar fons per seguir litigant

Torre d'Alta tensió la Pobla
Una de les torres de la línia d'alta tensió que travessa la Pobla de Segur/Josep Feria
La Plataforma Contra l'Autopista Elèctrica del Pallars fa una crida a la mobilització social i jurídica

La Plataforma Contra l'Autopista Elèctrica del Pallars s'ha reunit a Isona, al Pallars Jussà, per informar de l'estat del projecte de subestació a Figuerola d'Orcau. Els membres de la Plataforma han fet una crida a la mobilització social per fer visible la problemàtica i a la jurídica per frenar el projecte. La Plataforma és conscient que la lluita s'ha de guanyar a la justícia i no al carrer però veu també molt important informar la ciutadania i recuperar la lluita social. Per poder seguir litigant demanaran finançament a les administracions locals i comarcals i a posteriori crearan una caixa de solidaritat. La delegada del Govern a l'Alt Pirineu, Rosa Amorós, ha dit a la cinquantena d'assistents a l'assemblea de la Plataforma que el Govern '"no veu necessària aquesta infraestructura".

L'alcalde d'Isona i president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, s'ha pronunciat en la mateixa línia i ha dit que l'Ajuntament i el Consell ja van presentar al·legacions contràries al projecte. Aranda ha sentenciat que l'Ajuntament no té finançament per pagar aquest litigi però que la Plataforma tindrà tot el suport del Consistori.

El que sí que ha quedat clar a l'assemblea que les administracions locals i la Plataforma van en la mateixa direcció i tots tenen la voluntat d'aturar el projecte de subestació de Figuerola. Durant la reunió la Plataforma ha explicat que aquest projecte no portarà cap lloc de treball al municipi i tampoc cap recurs econòmic.

Ara, la Plataforma té 15 dies per presentar un Recurs d'Alçada contra el projecte. Per acabar-lo de perfilar s'han emplaçat el pròxim dia 1 de març a Pont de Muntanyana.

La Plataforma Contra l'Autopista Elèctrica del Pallars fa una crida a la mobilització social i jurídica
Comentarios