ENERGIA

El Pallars Jussà tanca l'any 2022 amb 46 noves instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic

La comarca compta amb un 220% d'equips més que l'any anterior
Planta Espassera
photo_camera Nova planta fotovoltaica l’Espassera, ubicada a Talarn / govern.cat

El Pallars Jussà ha tancat el 2022 amb 46 noves instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic, un 220% més de les que es van posar en marxa l'any anterior. Aquestes noves instal·lacions produeixen actualment una potència de 0,24 MW de generació. Ara s'ha obert el termini per sol·licitar l'ajut per projectes d'eficiència energètica i economia circular d'empreses turístiques. També està oberta la convocatòria d'ajuts per al suport a cooperatives o associacions d'autoorganització ciutadana. Per a conèixer millor aquestes i altres ajudes relacionades, el Pallars Jussà compta amb l'Oficina Comarcal de Transició Energètica.

XOCTE2

Aquestes xifres confirmen "l'aposta d'aquest territori per a la implantació d'energies renovables i per l'autoconsum", segons el Consell Comarcal del Pallars Jussà. Aquesta tendència ve motivada, d'una banda, "per la crisi energètica del darrer any" i de l'altra per "l'incentiu de les ajudes europees a les renovables que han facilitat la seva implementació a nivell particular i col·lectiu".

Aquesta tendència és extrapolable a tot Catalunya on, només en el tercer trimestre de l'any 2022, es van registrar més instal·lacions que en tot l'any 2021. Segons les dades actualitzades de l'Observatori de l'Autoconsum de Catalunya, s'han superat les 60.200 instal·lacions d'autoconsum que tenen una potència total de 466 MW.