TURISME SOSTENIBLE

El Pallars Jussà s’adhereix al Manifest Descobrir per un nou model de turisme al servei del país

El Manifest demana que es plantegi amb urgència el debat sobre el model turístic ara que han aflorat les contradiccions d’un sistema basat en el turisme internacional de masses.
_MG_5386
photo_camera Epicentre, centre de visitants del Pallars Jussà /CCPJ

Cal un canvi urgent del model turístic. Aquesta és la crida que fa La revista Descobrir Catalunya juntament amb les principals entitats de turisme rural i agents turístics d’arreu del país en un Manifest on demanenque s’aprofitin els aprenentatges que ha deixat la pandèmia per avançar cap a un nou model de turisme basat en la sostenibilitat. Des que es va fer públic el mes de setembre diverses institucions s’han sumat al Manifest; la darrera és el Consell Comarcal del Pallars Jussà, que recentment ha aprovat al Ple la seva adhesió a la iniciativaper unanimitat dels 19 membres que el componen.

El Manifest ja compta amb més de 2.300 signants i demana que es plantegi amb urgència el debat sobre el model turístic ara que han aflorat les contradiccions d’un sistema basat en el turisme internacional de masses. Concretament, demanen que s’adoptincinc mesures molt bàsiques: aplicar criteris de sostenibilitat, promoure estratègicament el turisme de proximitat, millorar la qualitat de l’oferta turística i l’ocupació que genera, ordenar l’activitat per combatre la massificació i, finalment, crear una taula unitària de tots els agents implicats per coordinar les polítiques de turisme.

El President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, ha expressat que “el manifest està en sintonia amb la línia que l’ens comarcal treballa des de fa temps per posicionar el Pallars Jussà com una destinació sostenible, potenciant les activitats de natura, cultura i turisme actiu, en un entornmoltautèntic que ofereixbenestar i tranquil·litat”.

Amb aquesta decisió, el Consell Comarcal del Pallars Jussà se suma a altres institucions que ja s’han posicionat a favor d’un canvi de model turístic, com els Consells Comarcals del Bages, de l’Alt Urgell, de la Conca de Barberà, la Segarra, l’Anoia i el Priorat, entre d’altres. El Manifest íntegre es pot llegir a la pàgina web manifest.descobrir.cat, així com el llistat complet d’impulsors i adherits.