MUNICIPIS

L'Ajuntament de Tremp aprova iniciar els tràmits per a la finalització de l’Escola Municipal de Música

L'Ajuntament rebrà 250.000 euros del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya
Ple ajuntament de Tremp
photo_camera La nova regidora d’ERC Anna Martinez, ha pres possessió en substitució de Laura Soriano /tremp.cat

Aquest dilluns ha tingut lloc el Ple Municipal de l'Ajuntament de Tremp en el qual ha possessió la nova regidora d’ERC Anna Martinez Cortés, en substitució de la fins ara regidora Laura Soriano. Amb l’entrada de la nova regidora, hi ha hagut una redistribució de les regidories, l’Anna Martinez assumirà les regidories de comunicació i participació ciutadana i el regidor Leonardo Melgarejo assumirà, festes, joventut i  educació.

Seguidament, s’ha aprovat per unanimitat la sol·licitud per excloure Tremp de l'horari comercial general establert per la llei 18/2017 d'1 d'agost, degut a que Tremp es troba en una zona turística i amb afluència de visitants al llarg de l’any. A continuació s’ha aprovat amb 7 vots a favor i 6 abstencions de CXT, la renovació del conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà amb l’objecte de delegar la competència per a la gestió de residus municipals fins a l’any 2025.  L’aprovació s’ha realitzat amb el compromís de negociar amb el Consell Comarcal alguns aspectes del conveni, com la regularitat de la neteja i manteniment dels contenidors, i la periodicitat de la recollida d’escombraries en certes temporades, entre altres aspectes.

En el decurs de la sessió s’ha aprovat la modificació inicial del número 2 del pressupost per a l’exercici 2021, la modificació del quadre d’inversions i la modificació del 10è punt de l’annex 1 de les bases d’execució del pressupost de l’exercici 2021 per invertir en els diferents serveis municipals, com són l’inici de les obres de l’Escola Municipal de Música, la construcció d’un pou d’aigua per abastir al municipi en casos de greus avaries, manteniment dels passos de Tercui i la Ribereta, comprar una maquina escombradora de carrers i màquina escombradora del pavelló d’esports, entre altres.

Escola Municipal de Música

L'Ajuntament de Tremp rebrà l'any vinent 250.000 euros del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya per destinar-los a la finalització de l'Escola Municipal de Música. La intenció del consistori és iniciar les obres aquest mateix any amb recursos propis.

Per últim s’ha aprovat per unanimitat l’adhesió  de l’Ajuntament a la l'Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP), amb la finalitat de difondre i promoure la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica, així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap aquesta fita, i desenvolupar accions per impulsar una transició a un model energètic just, democràtic i sostenible.

En la l’apartat d’informes, precs i preguntes, l’alcaldessa Maria Pilar Cases ha explicat la situació sanitària del municipi, i des de benestar han posat en coneixement la reobertura del centre de dia.  

Replanteig del projecte de la rotonda

CxT ha demanat al ple el replanteig del projecte de la rotonda, ja que creuen que l’actual projecte no resol la problemàtica urbanística actual i no contempla les necessitats de tots els sectors implicats. Pel que fa a l’equip de govern, els han explicat que s’està treballant per ajustar el projecte a les necessitats de tots els sectors.

També, CxT ha preguntat sobre l’estat de l’ordenança dels espais buits del municipi. L’equip de govern ha manifestat que s’està treballant en l’elaboració d’un inventari i d’una ordenança que reguli el manteniment i la neteja dels espais buits.

Finalment, l’alcaldessa ha manifestat la injusta situació dels presos polítics als quals se’ls ha tornat a treure el tercer grau, i ha recordat el vint-i-vuitè aniversari de l’assassinat de Guillem Agulló, assassinat per un grup de neonazis.