ENERGIA

El Pallars Jussà es manifestarà contra la MAT el proper 9 d'octubre

Els contraris a la línia de molt alta tensió iniciaran una recollida d'al·legacions al projecte
Pla general de l'assemblea de la Plataforma contra l'Autopista Elèctrica del Pallars el 15 de setembre del 2021. (Horitzontal)
photo_camera Assemblea de la Plataforma contra l'Autopista Elèctrica del Pallars / Marta Lluvich

Una trentena de veïns del Pallars Jussà, majoritàriament de les plataformes 'Salvem el Pallars' i 'Contra l'Autopista Elèctrica del Pallars', ha decidit en assemblea convocar una marxa lenta, el proper dia 9 d'octubre, per mostrar el seu posicionament contrari al projecte que inclouria una macrocentral eòlica situada a Osca i les seves infraestructures d'evacuació fins a Isona (Pallars Jussà), que afectaria també els municipis de Castell de Mur, Tremp i Gavet de la Conca. Durant l'assemblea s'ha acordat iniciar de manera immediata una recollida d'al·legacions contra aquest projecte de línia de molt alta t

Pla general de l'assemblea de la Plataforma contra l'Autopista Elèctrica del Pallars. Imatge del 15 de setembre del 2021. (Horitzontal)(Foto: Assemblea de la Plataforma contra l'Autopista Elèctrica del Pallars / Marta Lluvich)

A finals de juliol es va publicar al BOE el procediment administratiu de tramitació de l'Estudi d'Impacte Ambiental i la sol·licitud d'Autorització Administrativa Prèvia del conjunt de parcs eòlics denominats 'Clúster Begues_PFot-539 AC' i la seva infraestructura d'evacuació, que comprèn la central fotovoltaica Jaime I (de 40 MWp i situada a Aragó), així com la seva infraestructura d'evacuació.

Ara, els contraris a aquest projecte han dit que es posen a treballar de manera immediata en la recollida d'al·legacions contraries a aquest projecte atès que el període d'al·legacions acaba les properes setmanes.

Pel que fa a la marxa lenta que anirà del port de Comiols fins a Tremp, serà la primera de les accions que prepara la Plataforma unitària contra aquest projecte. Paral·lelament s'aniran fent altres accions per informar a la població de la línia de molt alta tensió.