Alba Jussà oferirà un servei d'habitatge i acompanyament per a persones amb discapacitat intel·lectual

El servei tindrà cabuda per 6 persones i sestarà ubicat a la Pobla de Segur
Alba Jussà estiu acompanyament
photo_camera Un grup de persones integrants de la cooperativa Alba Jussà en una sortida d'estiu/ aalba.cat

 La cooperativa Alba Jussà oferirà un servei d'habitatge i acompanyament a la vida independent per a persones amb discapacitat intel·lectual al Pallars Jussà. Aquest servei arrencarà a partir del gener del 2022 a la Pobla de Segur. Es tracta d'un equipament públic d'acolliment residencial, de caràcter temporal o permanent, adreçat a persones amb un grau de discapacitat intel·lectual igual o superior al 33% i que necessiten la provisió d'un servei amb suport de caràcter residencial. Seran dos pisos amb habitacions individuals i jardí que es convertiran en una casa adaptada i amb suport per les persones que vulguin anar-hi a viure. Tindrà una cabuda per atendre a sis persones.

Aquest nou projecte, que compta amb el suport de l'Ajuntament de la Pobla, neix de la necessitat detectada a la comarca després que persones i famílies manifestessin, per una banda, la voluntat d'algunes d'elles d'emancipar-se del nucli familiar amb els suports necessaris i per una altra, la preocupació de les famílies envers el futur dels seus fills o familiars quan ells no hi siguin o no puguin seguir sent un suport. Aquesta Llar Residència serà la primera i única en les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça.

Alba Jussà ha explicat que aquest servei d'habitatge "fugirà del model rígid que s'ha ofert fins ara i apostarà per un model centrat en les persones", amb suports flexibles, no només donats des de l'entitat sinó que també vindran donats "pels espais on les persones viuen i passen el seu temps, poble, barri, comunitat".

Durant la tardor de 2021 s'oferiran jornades de portes obertes als pisos, sessions informatives del servei i l'entitat anirà recollint les demandes de les persones i les famílies i les acompanyarà en tots els tràmits previs.