El Pallars Jussà, cap de files d'un projecte europeu de cooperació transfronterera GPS Tourism

La mobilitat sostenible en el turisme és l’eix que vertebra el projecte, amb actuacions en infraestructures com la renovació de l’antiga estació de tren de La Pobla de Segur

 

interreg
photo_camera Poster Green Pyrinees Slow Tourism

L’Epicentre de Tremp acull avui la jornada de llançament del projecte europeu de cooperació transfronterera GPS Tourism (Green Pyrenees Slow Tourism), presidida per la Consellera del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Honorable Sra. Meritxell Borràs.

La jornada ha comptat amb la participació dels vuit socis d’ambdós vessants de la frontera, per la part catalana són el Consell Comarcal del Pallars Jussà, cap de files del projecte, i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

El projecte GPS Tourism té com a objectius el foment i la promoció del patrimoni natural i cultural dels Pirineus, mitjançant el desenvolupament d’un model integral transfronterer de turisme vinculat a la mobilitat sostenible. Concretament, el projecte cerca millorar la visibilitat i promoció en els mercats internacionals de les Destinacions de Muntanya dels Pirineus vinculades a la mobilitat sostenible; l’adaptació d’infraestructures i equipaments per a millorar l’accessibilitat als actius naturals i culturals d’aquestes destinacions; i el dissenyar i implementació d’estratègies compartides de cooperació publico-privades.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Sr. Constantí Aranda, ha exposat “les oportunitat que genera el projecte per donar visibilitat i noves eines a territoris que treballen en l’impuls del turisme sostenible” i ha destacat “els treball que es realitzaran en adequació d’infraestructures, com la renovació de l’antiga estació de tren de La Pobla de Segur,  la recuperació d’un sender de l’època romànica al municipi de La Guingueta d’Àneu, i la millora de la connectivitat fluvial per donar continuïtat a la navegació de barques des de Llavorsí fins a l’embassament de Sant Antoni, millorant el salt de l’Hostalet i creant un pas lateral a la presa de Sossís”.

15 Interreg-POCTEFA-GPSTourism-CMYKEl projecte ha estat cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona transfronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Projecte cofinançat pel FEDER.