Aquest acte suposa la formalització de la relació de l’ICP amb el projecte de Museu de Dinosaures del Pirineu que té per objectiu retornar al territori, en forma de divulgació, els resultats obtinguts de l'estudi científic dels fòssils dels dinosaures del Pirineu.
El nomenament com a director del Museu de la Conca Dellà d'Isona i de l’espai Dinosfera de Coll de Nargó suposa el reconeixement de la feina de divulgació del patrimoni paleontològic que el grup de recerca del Mesozoic de l’ICP, de la mà de Galobart, està duent a terme al Pirineu des de fa molts anys. Galobart espera que el nomenament permeti consolidar el projecte global del Museu dels Dinosaures del Pirineu que s’està desenvolupant en diverses comarques de Catalunya.
El projecte del Museu de Dinosaures del Pirineu va començar fa més de 10 anys i, en el moment actual, aquest projecte és una realitat gràcies a la participació de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont com a referent científic i al Museu de la Conca Dellà i l'espai Dinosfera com sales de divulgació, que es complementen entre si per mostrar els diversos àmbits de coneixement. “No es tracta que cada poble pròxim als jaciments de dinosaures tingui un museu on s’expliquin les mateixes coses, sinó que cadascun dels espais se centri en un aspecte concret dels dinosaures, de manera que el visitant els pugui recórrer tots i fer-se una idea més completa”, explica Àngel Galobart.
L’objectiu del projecte del Museu dels Dinosaures del Pirineu és divulgar el coneixement científic actual obtingut gràcies a l’estudi de l’extraordinari registre fòssil del Pirineu. Un dels elements centrals d’aquest projecte és el Museu d’Isona. “El nostre objectiu es continuar la tasca de conservació i divulgació que porta fent aquest museu des de la seva inauguració, però amb la mirada centrada en convertir aquests equipaments en institucions de referència sobre ciències naturals en general i paleontologia, en particular, a la demarcació de Lleida”, ha explicat l’investigador.