08.12.2022 |
Viure als Pirineus

FIRES I TRADICIONS

La mostra ramadera de la Pobleta de Bellveí serà virtual

Els criadors de cavalls i vaques mostraran els seus animals els dies 3 i 4 d'octubre a través de les xarxes socials
Primer pla d'una vedella a la Fira ramadera de la Pobleta de Bellveí l'any 2019. (horitzontal)
Una vedella a la Fira ramadera de la Pobleta de Bellveí l'any 2019/Ajuntament de la Torre de Capdella
La mostra ramadera de la Pobleta de Bellveí serà virtual

La tradicional fira ramadera de la Pobleta de Bellveí, al Pallars Jussà, que s'havia de celebrar aquest cap de setmana, s'ha anul·lat per evitar la concentració de moltes persones en un mateix lloc. Malgrat tot, el sector ramader no vol deixar passar l'oportunitat d'ensenyar els seus animals i els dies 3 i 4 d'octubre, celebraran una fira virtual. El dissabte 3 d'octubre, el dia que s'hagués celebrat la 7a edició del Concurs Comarcal de Cavall Pirinenc Català, els propietaris de cavalls mostraran alguns dels seus exemplars per Instagram. El diumenge 4 d'octubre, quan estava prevista la 23a edició del Concurs d'Animals de Raça Bruna dels Pirineus, els propietaris de les vaques faran el mateix.

Pla general de la mostra de cavalls a la Fira ramadera de la Pobleta de Bellveí l'any 2019. Els ramaders ensenyen els seus millors exemplars de cavall. (horitzontal)

(Foto:Mostra de cavalls a la Fira ramadera de la Pobleta de Bellveí l'any 2019 /Ajuntament de la Torre de Capdella)

Així mateix, des de les dues associacions es difondran vídeos per tal de conèixer millor les races autòctones del Cavall Pirinenc Català i de la Vaca Bruna dels Pirineus.

L'objectiu d'aquesta fira virtual és mostrar que el sector ramader està actiu i donar a conèixer millor les races amb què treballen. A més, per al sector ramader és també molt necessari conservar viva la fira, un esdeveniment molt important per a tota la comarca, on tenen l'oportunitat d'ensenyar el seu bestiar als compradors, i intercanviar i compartir inquietuds del seu dia a dia amb altres ramaders i ramaderes del territori.

La mostra ramadera de la Pobleta de Bellveí serà virtual
Comentarios