24.05.2022 |
Viure als Pirineus

TURISME

Més de 50 professionals participen a la Pobla de Segur a les 25es jornades de les Oficines de Turisme de Catalunya

Les jornades són organitzdes per l’Ajuntament de la Pobla de Segur amb la col·laboració de l’Associació de Professionals de Turisme de l’Administració Local de Catalunya.

Tècnics turisme la Pobla
Jornades de turisme a la Pobla de Segur/Alba Alegret
Més de 50 professionals participen a la Pobla de Segur a les 25es jornades de les Oficines de Turisme de Catalunya

La Pobla de Segur acull les 25es jornades de les Oficines de Turisme de Catalunya, en què participaran més de 50 tècnics de les oficines de turisme del país i que comptaran amb la presència d’Octavi Bono, director general de Turisme de Catalunya.

Aquestes són unes jornades que organitza l’Ajuntament de la Pobla de Segur en col·laboració amb l’Associació de Professionals de Turisme de l’Administració Local de Catalunya (APTALC) amb l’objectiu de crear un punt de trobada espai participatiu que respongui a les necessitats dels professionals. Les jornades promocionen el nostre territori i és un gran aparador perquè hi haurà representació de professionals de turisme de tot el país.

Sònia Ortiz

(Imatge de Sònia Ortiz, tècnica de l’Oficina de Turisme de la Pobla de Segur)

Aquest espai de trobada de professionals del turisme els permet intercanviar experiències i projectes, formar-se i, sobretot, descobrir el territori en què es desenvolupen les jornades. Al Pallars, podran gaudir de formació relacionada amb el turisme sostenible i coneixeran experiències que recentment han estat premiades, com és el cas del Cinquè Llac. A més, també es potenciarà tot allò que s’ofereix des del nostre territori, com és el cas del Geoparc, la denominació del cel starlight, la gastronomia i els productes de proximitat... Sònia Ortiz, tècnica de l’Oficina de Turisme de la Pobla explica: “Volem donar a conèixer les iniciatives que es duen a terme al Pallars perquè puguin servir d’exemple i model a desenvolupar en altres territoris”.

Les activitats d’aquestes jornades tindran lloc en diferents espais vinculats als projectes turístics, com és el cas del Mas de Gramuntill, l’Oficina de Turisme o la fàbrica de cervesa C13. A més, tots els àpats tindran com a protagonistes els productes de la comarca i estaran elaborats per restauradors i productors del territori.

La inauguració de la nova oficina, el nomenament de territori Geoparc i els premis que han rebut alguns productes turístics del territori han estat motius de pes en l’elecció de la Pobla com a seu del 25è aniversari de les jornades. A més, segons Ortiz, també s’ha tingut en compte que la demarcació de Lleida i el turisme de muntanya no havien estat ambaixadors de les jornades des de feia anys.

L’associació APTALC reuneix els professionals de les oficines de turisme de Catalunya amb l’objectiu que aquests tinguin un espai d’interlocució amb la Generalitat i, alhora, que l’associació sigui motor de propostes, formacions i espais de trobada que permetin que les oficines de turisme de Catalunya segueixin una mateixa línia de treball.

Més de 50 professionals participen a la Pobla de Segur a les 25es jornades de les Oficines de Turisme de Catalunya
Comentarios