26.10.2021 |
Viure als Pirineus

TAULA DE CAMINS DE L'ALT PIRINEU I ARAN

L'IDAPA promou la campanya 'A la muntanya, deixa't guiar'

La campanya pretén incrementar la contractació de guies i contribuir a consolidar la professió a la regió pirinenca.

Pere Porta taula de camins 2
Pere Porta, director de l'IDAPA, al Molí de l'Oli de la Pobla de Segur/sompirineu.cat
L'IDAPA promou la campanya 'A la muntanya, deixa't guiar'

El director de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), Pere Porta, ha presentat aquest dimarts a la Pobla de Segur la campanya “A la muntanya, deixa’t guiar”, que té per objectiu donar a conèixer al públic (sobretot de Catalunya i de l’Estat espanyol) el valor afegit que aporten els guies professionals de l’Alt Pirineu i Aran. Amb això es pretén incrementar la contractació de guies i contribuir a consolidar la professió a la regió pirinenca.

Pere Porta: "La ciutadania interessada en contractar un guiatge disposa d’un directori en línia de professionals classificats segons les comarques, l’idioma que parlen o la seva especialitat"

La campanya aporta 10 motius de pes pels quals val la pena contractar un guiatge:

  1. Diversió. Els guies ens ajuden a passar-ho bé.
  2. Comoditat. Amb els guies no ens cal conèixer i seguir un itinerari.
  3. Seguretat. Per afrontar situacions de risc a la muntanya.
  4. Aprenentatge. Per tot allò que ens expliquen i transmeten.
  5. Reflexió. Perquè ens ajuden pensar sobre allò que veiem.
  6. Privilegi. Perquè descobrim detalls i llocs que ens passarien desapercebuts.
  7. Informació. Ens donen consells sobre què fer i visitar a la destinació.
  8. Passió pel territori. Ens transmeten estima pel paisatge, la cultura i la població local.
  9. Ocupació. Els guiatges creen llocs de treball en zones poc poblades.
  10. Preu ajustat. Els guiatges no són cars i aporten molt més del que pagues.

 

Deixa't Guia 2

Tots els productes comunicatius vinculats a aquesta campanya es poden consultar al microsite www.sompirineu.cat/deixatguiar. En primer lloc, hi ha una sèrie de 6 vídeos que permeten fer un tastet de la gran diversitat d’activitats guiades que es poden viure arreu de l’Alt Pirineu i Aran (guiatges de muntanya, de fauna, de geologia, de cultura, etc.). Aquests vídeos se sintetitzen en un de resum i permeten veure guies en acció i escoltar testimonis de visitants de perfils diversos.

D’altra banda, s’ha editat un tríptic (en catalàcastellà i aranès) amb els 10 motius pels quals val la pena contractar un guiatge i que es distribuirà en punts d’informació turística.

CampanyaDeixatGuiar_triptic_interior-768x546

Des del microsite de la campanya també es pot accedir a un directori de guies professionals de l’Alt Pirineu i Aran (web). Aquesta eina de consulta en línia, pionera al nostre país, permetrà als visitants conèixer l’oferta de guies en actiu i filtrar-la segons les comarques on exerceixen, els idiomes que parlen o les especialitzacions temàtiques (muntanya, natura, cultura, etc.). Als guies els permetrà promocionar-se. Es preveu que els propers mesos més guies s’afegeixin al directori.

Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran

Aquesta campanya és una iniciativa de l’IDAPA que va sorgir en el marc de la Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran i que ha comptat amb la col·laboració de guies d’arreu dels Pirineus. La Taula és un grup de treball integrat per una quarantena d’agents públics i privats i que actua com a òrgan consultiu i participatiu de l’IDAPA en l’àmbit dels camins i de les activitats respectuoses que els utilitzen.

La iniciativa s’ha presentat aquest dimarts en el marc de la jornada L’ecosistema dels guies pirinencs: com enfortir la col·laboració entre els guies i la resta d’agents turístics, que ha tingut lloc a la Pobla de Segur, organitzada per l’IDAPA, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i la Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran.

L'IDAPA promou la campanya 'A la muntanya, deixa't guiar'
Comentarios