TURISME

L'escriptor pallarès Pep Coll, nomenat ambaixador del Pallars Jussà per l'Associació de professionals del turisme

Pep Coll es va mostrar sorprès i agraït i va explicar que "recollir històries que passen al Pallars no deixa de ser un producte turístic".

Pep Coll
photo_camera Pep Coll dilluns a la 3a Nit del Turisme del Pallars Jussà

L'Associació de professionals de l'àmbit turístic del Pallars Jussà (APAT) ha nomenat l'escriptor pallarès Pep Coll ambaixador de l'ens. El reconeixement se li va concedir durant la celebració de la tercera Nit del Turisme de la comarca. Pep Coll es va mostrar ''sorprès'' donada la seva poca vinculació amb el món gastronòmic i va argumentar que explicar i recollir històries que passen en aquesta zona no deixa de ser un producte turístic. Josep Palau, com a president de l'APAT, va agafar el compromís de divulgar les llegendes del Pallars Jussà que Coll ha recollit en llibres i va animar tots els associats a fer el mateix. Durant la Nit del Turisme es va recordar que des que APAT es va crear, ara fa 5 anys, s'ha passat de 57.489 pernoctacions a gairebé 80.000 al Pallars Jussà.

Durant la Nit del Turisme del Pallars Jussà, organitzada per l'associació APAT, es va presentar la nova guia d'activitats 'Vine al Pallars, viu el Jussà'. Aquesta guia inclou una setantena d'activitats per fer el cap de setmana, Palau va destacar com a novetats d'aquest any la incorporació de les visites a la fàbrica de llana de Senterada, a la central de Talarn, guiatges per observar els rastres de la fauna salvatge o activitats d'esquí.

Per Palau un dels reptes per a aquest any és fer més visibles els associats, fet que s'intentarà a través de les xarxes socials. Com a mostra de reconeixement, durant la Nit del Turisme, van tenir tots els assistents un obsequi.