L'Associació de Comerciants de Tremp critica una retallada en el suport econòmic de l'ajuntament

Des de l'Associació de Comerciants de Tremp asseguren que l’any passat van rebre 5.000 euros per part de l'ajuntament, i critiquen que el nou pressupost d'aquest 2024 ha retallat l'ajut fins a deixar-lo en 3.500 euros.
Imagen de WhatsApp 2023-12-28 a las 08.47.27_b0806027
photo_camera Una activitat de 'Associació de Comerciants de Tremp / tremp.cat

El comerç associat de Tremp assegura, en un comunicat, que l’Ajuntament del municipi ha retallat un 30% el pressupost per al nou conveni, que rep l’entitat local per a la promoció i difusió del comerç de proximitat.

Segons els comerciants, "l’any passat es va augmentar el conveni del CAT fins a 5.000 euros com a resultat de la participació en una jornada d’associacionisme comercial organitzada per FemPallars, on hi havia presents regidors, tècnics i membres de diferents associacions de comerciants. En aquesta, va quedar palès com l’ajuda dels Ajuntaments i Consells Comarcals era imprescindible per al desenvolupament del comerç i que, en comparació amb altres municipis de Catalunya, Tremp tenia un conveni realment baix. D’aquí l’augment acordat per l’equip de govern, tècnics i l’entitat".

WhatsApp Image 2023-09-28 at 12.58.31

L’entitat ha destinat els diners d’aquest conveni a fer diferents campanyes de promoció, difusió i activitats diverses que repercuteixen en el comerç local però també en la dinamització social del municipi. Alguns exemples en són el Tremp Market, el trenet de Nadal i sortejos de productes entre els clients. Se n’ha fet també la justificació corresponent.

La presidenta de l’entitat, Maite Ramoneda, va assistir aquest dilluns al ple on es va debatre el pressupost i va assegurar que "el CAT (Comerç Associat de Tremp) és l’única entitat trempolina que ha sofert retallades en el nou pressupost. Una resposta que trobem de menyspreu cap al comerç local tenint en compte que el consistori té un pressupost de 6,6 milions d’euros. L’associació de comerciants i la seva junta destina molt temps i esforços en tirar endavant l’entitat i el comerç local i ho fa de bon grat i perquè considera que un comerç local viu i dinàmic és vital per a tots. Per aquest motiu volem manifestar el nostre malestar per la decisió presa per l’equip de govern i la insensibilitat cap al comerç local".