SUCCESSOS

Una desena de veïns de Vilamitjana sense telèfon des de fa un mes per un robatori de cable de coure

El consultori mèdic i l'ajuntament tampoc disposen del servei
Vilamitjana cable tallat 1
photo_camera Una desena de veïns de Vilamitjana sense telèfon des de fa un mes per un robatori de cable de coure / Marta Lluvich

Els veïns de Vilamitjana, al Pallars Jussà, porten gairebé un mes sense servei de telèfon fix per un robatori al cablejat de coure. El president de l'Entitat Menor Descentralitzada (EMD), Sisco Martínez, ha mostrat la seva impotència davant la situació. Tot i haver presentat des del 29 de desembre diferents reclamacions a la companyia telefònica ningú li ha fet cas. Martínez ha explicat que al poble hi viuen una desena de persones grans, algunes de les quals viuen soles i sense telèfon mòbil, que estan pràcticament incomunicades via telèfon. Martínez ha explicat que és ell el que supervisa cada dia que tots estiguin bé donat que els seus familiars no ho poden fer via telefònica. El consultori mèdic i l'ajuntament tampoc disposen del servei.

Vilamitjana cable tallat 2
Una desena de veïns de Vilamitjana sense telèfon des de fa un mes per un robatori de cable de coure / Marta Lluvich

El president de l'EMD ha dit que les molèsties d'haver de treballar sense telèfon al consultori mèdic o a l'ajuntament són importants, però que més ho són pels veïns que viuen sols. Martínez ha explicat que des de l'EMD estan preparant una reclamació a la companyia i demanarà a tots els veïns afectats del poble que facin el mateix.

Vilamitjana cable tallat 3
Una desena de veïns de Vilamitjana sense telèfon des de fa un mes per un robatori de cable de coure / Marta Lluvich

El robatori de coure encara és present i a tocar de la carretera LV-9123 (Fontsagrada) on es poden veure els pals amb el cablejat tallat. Allí mateix encara hi ha els cables de coure que van tallar i van deixar al mateix lloc dels fets.

L'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, ha explicat que darrerament han detectat a les zones rurals un increment de robatoris de cablejat de coure.