MUNICIPIS

L’estructura per fer ombra, la proposta més votada per al Parc Alcalde Boixareu de la Pobla de Segur

L’Ajuntament de la Pobla de Segur preguntarà als veïns i les veïnes del municipi de quina manera milloraria l’espai o amb quin equipament hauria de comptar el parc alcalde Boixareu.
Parc Alcalde Boixareu de la Pobla
photo_camera Parc Alcalde Boixareu de la Pobla de Segur / lapobladesegur.cat

Una estructura per fer ombra. Amb el 49% dels vots totals, aquesta ha estat la proposta escollida pels poblatans i les poblatanes en la consulta popular per les necessitats del Parc Alcalde Boixareu. Darrere en la votació hi ha quedat l’estructura infantil amb tobogans (36%), el pipican (9%) i la coberta per a les pistes de petanca (6%). Durant la setmana que la votació ha estat activa a l’aplicació Línia Verda, hi ha participat un total de 176 persones.

Aquestes quatre van ser les idees més comunes durant la fase de recollida de propostes, en que fins a 155 persones van participar exposant una quarantena d’idees diferents. A més, cal destacar les activitats educatives que s’han desenvolupat al voltant de la consulta. A l’Escola Raiers, el Parc Alcalde Boixareu va centrar el darrer consell d’infants en el qual els nens i les nenes van fer arribar directament a l’alcalde la seva llista de propostes. D’altra banda, a l’Institut de la Pobla algunes classes van aprofitar l’oportunitat per reflexionar-ho col·lectivament i enviar una llista d’idees de manera conjunta.

Parc Boixareu la Pobla de Segur 2
Parc Alcalde Boixareu de la Pobla de Segur / lapobladesegur.cat

El regidor de participació ciutadana, Josep Maria Tirbió, ha explicat que “ara l’Ajuntament contactarà amb empreses professionals per estudiar quin tipus d’estructura és la idònia per al parc, així com també la seva col·locació a partir del moviment de la llum solar. A més, aquesta acció anirà acompanyada d’un plantat d’arbres”. Mentrestant es realitza l’estudi i “considerant que ara que s’apropa l’hivern els raigs de sol aniran més buscats que l’ombra”, es valorarà la instal·lació de la segona proposta més votada: una estructura infantil de fusta amb tobogans per a la canalla.

Parc Boixareu la Pobla de Segur
Parc Alcalde Boixareu de la Pobla de Segur / lapobladesegur.cat

Tirbió ha afegit que aquesta consulta ha servit sobretot per conèixer quines són les necessitats que la ciutadania considera importants per al parc i que malgrat que ara hagi sortit una proposta com a guanyadora, “l’equip de govern té una borsa d’idees sobre la qual treballar per a les futures actuacions”.

comentaris