EQUIPAMENTS

L’Ateneu del Pallars reprèn la captació de fons en l’aniversari de la compra de la Lira Vella

L’entitat festeja l’ocasió el dissabte 17 de febrer amb música en directe de Folk i Manxa i un tast de productes del territori, davant de edifici de l’antiga Lira de Tremp

Compra La Lira Vella (Crèdit Ateneu del Pallars)
photo_camera L’Ateneu del Pallars reprèn la captació de fons en l’aniversari de la compra de la Lira Vella / @Ateneu_Pallars

Avui 15 de febrer es compleix el primer aniversari de la compra de la Lira Vella per part de l’Ateneu del Pallars gràcies a aportacions desinteressades de persones a títol personal i d’associacions del territori. Per celebrar l’efemèride, el dissabte 17 de febrer a les 18 h tindrà lloc una jornada de portes obertes a l’edifici de la Lira Vella. Més enllà de poder veure l’interior de l’edifici i les reformes en curs, els assistents gaudiran d’un concert amb música en directe de la banda Folk i Manxa. L’actuació s’acompanyarà d’un tast de productes locals ofert per productors i restauradors de la zona (Azotea, Casa Roca, Ctretze Pirineus, La Masovera, OliBa Green Beer i Tres X).

L’efemèride coincideix amb una nova campanya per captar més socis, més emprèstits (crèdits de 500 euros a 10 anys sense interès) i més donacions. Els diners aconseguits a través dels emprèstits i les donacions es destinaran a finançar les obres de l’edifici i serviran també per retornar 35.000 euros en crèdits a curt termini que finalitzen d’aquí a un mes. L’objectiu és arribar als 300 emprèstits de 500 euros fixats com a repte quan es va constituir l’entitat, dels quals ja se n’han obtingut 160, que són els que es van utilitzar per a la compra de l’edifici. És a dir, en l’actualitat es persegueix captar uns 70.000 euros en forma de 140 emprèstits.

La Lira Vella (Crèdit Ateneu del Pallars)
L’Ateneu del Pallars reprèn la captació de fons en l’aniversari de la compra de la Lira Vella / @Ateneu_Pallars

L’Ateneu del Pallars ja ha començat a treballar en la restauració de l’edifici. Les primeres actuacions dutes a terme han servit per fer una primera intervenció a la teulada, que està força malmesa. També s’ha començat a reformar l’interior de l’edifici perquè s’hi puguin començar a dur a terme tota mena d’actes socioculturals i de dinamització de la comarca. Els nous fons que s’espera captar serviran per arranjar la teulada, reforçar el terra de l’últim pis i restaurar la façana.

L’Ateneu del Pallars

L’Ateneu del Pallars és una iniciativa nascuda i constituïda com a associació a finals del 2022 fruit de la inquietud de la ciutadania del Pallars Jussà per dinamitzar la comarca. És una entitat sociocultural sense ànim de lucre que pretén ser una eina transformadora del teixit cultural, social, econòmic i ambiental del territori. Com a seu i primera contribució al territori, l’Ateneu del Pallars ha adquirit l’antic teatre de la Lira de Tremp amb l’objectiu de convertir-lo en un espai de trobada i de foment de la cultura popular, el folklore i les tradicions.