TURISME SOSTENIBLE

La ruta cicloturística dels Llacs Lleida-la Pobla de Segur tindrà 107,2 Km i estarà acabada aquesta primavera

La consellera Capella ha visitat les obres i ha dit que aquesta via promou la mobilitat sostenible i saludable
Ruta cicloturista dels Llacs 1
photo_camera La consellera de Territori, Ester Capella, ha visitat les obres que s'estan executant a Cellers / Marta Lluvich

La ruta cicloturística dels Llacs Lleida-la Pobla de Segur ruta tindrà 107,2 quilòmetres, dels quals 80,3 seran ciclables i 26,9 es podran fer amb ferrocarril. L'obra, que estarà acabada aquesta primavera, ha suposat una inversió de 3,8 milions d'euros, dels quals 3,4 aportats per la Generalitat i 400.000 euros pel Consell Comarcal del Pallars Jussà. La consellera de Territori, Ester Capella, ha visitat les obres que s'estan executant a Cellers, al Pallars Jussà, i ha dit que vies com aquestes promouen la mobilitat sostenible i saludable. El tram de Lleida- Sant Llorenç de Montgai (45,5 km) estarà tota acabada en un mes i el tram Cellers-la Pobla de Segur (33,8 km) pel juny.

Capella ha considerat que aquesta ruta serà un nou atractiu turístic per al territori i ha afegit que no solament va destinada al turisme. En aquest sentit la consellera ha assegurat que també que pot contribuir a desenvolupar iniciatives locals.

Ruta cicloturista dels Llacs 2
La consellera de Territori, Ester Capella, ha visitat les obres que s'estan executant a Cellers / Marta Lluvich

La titular de Territori ha recordat que "el cicloturisme és una activitat turística a l'alça, respectuosa amb l'entorn i molt lligada al reconeixement dels valors naturals i paisatgístics i la cultura present en el territori on es desenvolupa".

L'objectiu del Departament, en aquest sentit, és "disposar d'una xarxa de rutes cicloturístiques de llarg recorregut a tota Catalunya", ha explicitat Capella.

Ruta cicloturista dels Llacs 3
La consellera de Territori, Ester Capella, ha visitat les obres que s'estan executant a Cellers / Marta Lluvich

Queixes pels semàfors de la C-13 entre Salàs de Pallars i la Pobla de Segur

D'altra banda, Capella ha respost a la queixa dels alcaldes de la Pobla de Segur i Salàs de Pallars pels semàfors de les obres de la C-13 de la ruta dels Llacs. La titular de la cartera catalana de Territori ha indicat que aquest problema està en via de solució i que els caps de setmana hi haurà operaris regulant el trànsit en aquest punt (al quilòmetre 92-93) per evitar llargues cues. Aquestes obres està previst que finalitzin durant el mes de març.

Els semàfors ocasionen llargues cues durant el cap de setmana, quan els turistes arriben al Pirineu. Així, els divendres de pujada i els diumenges de baixada s'han superat els 45 minuts d'espera, segons molts usuaris.