25.01.2022 |
Viure als Pirineus

INSTITUCIONS

Jordi Navarra, nou president del Consell d'Alcaldes del Pallars Jussà

Jordi Navarra és alcalde de Sant Esteve de la Sarga des del 2015
Jordi Navarra
Jordi Navarra és alcalde de Sant Esteve de la Sarga/Santi Miarnau
Jordi Navarra, nou president del Consell d'Alcaldes del Pallars Jussà

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha constituït avui el nou Consell d’Alcaldes/ses i s’ha escollit a Jordi Navarra, alcalde de Sant Esteve de la Sarga, com a president d’aquest òrgan per aquesta legislatura.

El perfil

Jordi Navarra és regidor de Sant esteve de la Sarga des de 2007 i n’és l’alcalde des del 2015. A més de la seva tasca al capdavant de l’alcaldia, és agroramader en actiu i una persona amb perfil molt actiu a les xarxes socials des d’on destaca per fer una gran defensa dels drets dels petits municipis.

CCPJ

El Consell d'Alcaldes/ses és un dels òrgans del Consell Comarcal i l’integren els alcaldes i alcaldesses dels municipis de la comarca. En aquesta primera reunió de constitució s’ha aprovat també un règim de sessions cada 3 mesos on els seus integrants rebran informes del Consell Comarcal sobre les propostes d’interès municipal abans que aquestes es sotmetin a l'aprovació del ple.

Així mateix el Consell d’Alcaldes/ses podrà formular peticions i suggeriments i proposar iniciatives sobre temes de competència comarcal que es pot valorar la seva inclusió al ple del Consell Comarcal.

En aquesta primera sessió s’ha informat els alcaldes i les alcaldesses de l’Ordenança reguladora sobre el consum d’alcohol a la via pública. Un document consensuat pels mateixos municipis així com pels diferents agents implicats com el departament de Salut, serveis socials, joventut o les cossos de seguretat, i que després de l’informe favorable d’aquest órgan, cadascun dels ajuntaments els sotmetrà a aprovació.

També s’ha informat el Consell d’Alcaldes/ses d’una moció aprovada pel Ple del Consell Comarcal sobre la creació d’un programa específic per a nuclis agregats i disseminats dins del PUOSC.

Així mateix s’ha informat també sobre la creació de la Comissió permanent del Consell d’Alcaldes/ses, que proposa els temes per debatre, i que esta formada per un representant de cada grup polític amb alcaldies a la comarca: Esquerra Republicana, Junts per Catalunya, Compromís pel Pallars-PSC i Independents per Salàs.

Jordi Navarra, nou president del Consell d'Alcaldes del Pallars Jussà
Comentarios