FIRES I TRADICIONS

Isona i Conca Dellà celebra amb èxit la 18a edició de Boletus, la Fira del Bolet

Entre el 22 i el 23 d’octubre, el municipi ha acollit diverses activitats entorn al bolet, sent la fira del diumenge el plat fort.
classificació bolets (1)
photo_camera Sessió de llassificació de bolets en el marc de la Fira Boletus d'Isona i Conca Dellà

Després de dos anys de pausa degut al Covid, Isona ha pogut celebrar, aquest cap de setmana, la 18a edició de Boletus, Fira del bolet d’Isona i Conca Dellà. En el marc de la Fira Boletus, el municipi ha acollit diverses activitats que giren entorn d’aquests apreciats fongs, des de sortides guiades al bosc, tast de productes amb bolets i exposició micològica.

sortida al bosc
Sortida al bosc, en el marc de la Fira del Bolet d'isona i conca Dellà / 

La fira del diumenge, amb una vintena d’expositors de productes artesanals i agroalimentaris, ha estat el plat fort del Boletus. Enguany ha estat inaugurada per la micòloga Laia Ribas, vicepresidenta de la de la Societat Catalana de Micologia. Com a novetat aquest any s’ha fet un vermut amenitzat amb el grup de música LA BUENA. Entre les activitats realitzades paral·lelament a la fira destaca l’exposició micològica i el taller de manualitats per la canalla. Finalment la fira s’ha fet al poliesportiu degut a la pluja.

Fira Boletus Isona
Fira Boletus d'Isona i Conca Dellà 

Els visitants de la fira que es van quedar a dinar, van poder omplir la panxa amb algun dels menús especials per a l’ocasió, on els bolets han estat també protagonistes, oferts pels diferents restaurants del municipi.

Dissabte al matí va tenir lloc la tradicional sortida al bosc amb la micòloga Laia Ribas, una quarantena de persones van anar al bosc a collir bolets, les diferents espècies de bolets collits durant la sortida van servir per muntar un taller i una exposició de bolets. Els participants van ser obsequiats amb un esmorzar de proximitat i un porta entrepans.

Al vespre del mateix dissabte va tenir lloc el 6è Boletast & Birra, un tast de cerveses artesanes de la zona i de productes de proximitat, tot relacionat amb els bolets, i que va comptar amb una actuació de música en directe.