Inici del curs sobre les hidroelèctriques i la transformació del paisatge

Carme Montaner, doctora en geografia i cap de la cartoteca de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, va inaugurar ahir un curs d'estiu de la Universitat de Lleida a Tremp.

photo_camera Imatge de la conferència inaugural del curs.

Carme Montaner, doctora en geografia i cap de la cartoteca de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, va impartir ahir a la tarda la conferència inaugural del curs d’estiu de la UdL a Tremp, Les Hidroelèctriques i la transformació del paisatge amb la conferencia Electrificació i coneixement del territori.

Montaner va destacar el paper de la cartografia com a element essencial per a conèixer el territori. La cartografia topogràfica va aparèixer a Catalunya als inicis del segle XX, gràcies a  l’arribada de les empreses hidroelèctriques que tenien l’objectiu de produir energia a partir de l’aprofitament del curs del rius Noguera Pallaresa i Flamisell.  Els geògrafs establerts a la Vall Fosca i a la Conca de Tremp procedien de països europeus amb gran tradició topogràfica, a la vegada que fugien de la primera guerra mundial.

Prop de 40 persones van assistir a l’acte. El curs continua avui amb ponències i sortides guiades i finalitzarà diumenge 12 de juliol amb la Ruta Pearson.