TURISME SOSTENIBLE

EL Geoparc Orígens celebra la 5a Setmana dels Geoparcs Europeus

Aquest any la temàtica escollida ha estat “Coves i Carst” en motiu de l’Any Internacional.

Pont de Bóixols Geoparc
photo_camera Imatge panoràmica del Pont de Bòixols, dins el Geoparc Orígens / ACN

Aquest dilluns 24 de maig comença la cinquena edició de la Setmana dels Geoparcs Europeus. Durant dues setmanes es realitzaran diferents activitats gratuïtes per donar a conèixer el Geoparc Orígens i seu patrimoni.

Cartell 2021_2-01

Enguany les propostes, que inclouen una desena d’activitats virtuals i presencials, estan relacionades amb la temàtica de Coves i Carst. Al programa s’hi poden trobarwebinars, una sortida de camp, exposicions virtuals i presencials, un taller sobre ratpenats i, com ja és habitual, l’hora del conte amb la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp.

La Setmana dels Geoparcs Europeus se celebra cada any entre finals de maig i principis de juny a tots els geoparcs d’Europa.

A més a més, enguany s’inclou una novetat que és la participació dels alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’Institut de Tremp en un intercanvi virtual amb altres Geoparcs mundials de la UNESCO. En total 6 grups d’escolars explicaran el Geoparc Orígens a altres grups d’edats similars delsGeoparcs mundials de la UNESCO d’Adamello Brenta a Itàlia, de Hateg a Rumania i de l’illa de Lesvos a Grècia.

La gran novetat d’aquest any: intercanvis virtuals entre joves del Geoparc Orígens i altres Geoparcs d’Europa.

Aquest és un projecte que s’inicia aquest any com a prova pilot i que compta amb la implicació i l’entusiasme dels professors de llengües estrangeres i on els alumnes seran els autèntics protagonistes i ambaixadors d’aquest territori de declarat per la UNESCO l’any 2018

comentaris