MEDI AMBIENT

Arrenca la Setmana de la Natura a la Pobla de Segur

L'ajuntament promou activitats i consciència la societat pallaresa de la necessitat de conservar la natura i el territori.
La Noguera Pallaresa sortint de Collegats
photo_camera La Noguera Pallaresa sortint de Collegats / Gustau Erill i Pinyot

La Setmana de la Natura a la Pobla de Segur arrenca aquest dimarts amb un programa d'activitats ben complet. Del 25 de maig al 3 de juny, el consistori poblatà promou l’organització d’activitats per viure la Terra i consciència la societat pallaresa de la necessitat de conservar la natura i el territori.

Programa

El dimarts dia 15 de maig organitzen una classe de ioga a la natura; el dimecres, 26, una tarda de lectura infantil organitzada per la Biblioetca a la Plaça de l'Ajuntament; el dijpus 27, Cinema a la fresca, als jardins de Casa Mauri; el divendres 28, tindrà lloc una recollida de brossa al camí de Ribera per part de l'escola Els Raiers; el dilluns, 31, una activitat consistent en confeccionar un cens de nius d'orenetes; el dimarts dia 1 de juny, classe de aeroioga a la natura; el dimecres 2, taller de construcció de caixes de niu a càrrec de Salvatgines; dijous dia 3, amb el títol 'Coneguem el riu', s'organitzarà una acyivitat d'estudi de la qualitat ambiental del riu Noguera Pallaresa, organitzat per Salvatgines.

Totes les activitats són gratuïtes i s'organitzen respectant el protocol sanitari vigent.

Setmana Natura la Pobla de Segur

Setmana de la Natura

La Setmana de la Natura és una iniciativa de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), una entitat sense ànim de lucre de 2n nivell, formada per associacions, fundacions, administracions públiques, universitats i centres de recerca.

La XCN va néixer al febrer del 2019, fruit de la fusió entre la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) i la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT).

La XCN promou la conservació del patrimoni natural, cultural i paisatgístic i la gestió sostenible del territori, mitjançant la participació i implicació social, representant i donant suport a les entitats de custòdia i de voluntariat ambiental de Catalunya.

Des de la Xarxa per a la Conservació de la Natura es promou la implicació ciutadana en la conservació de la natura, i per això s’organitzen diferents campanyes per apropar el coneixement sobre les entitats ambientals a tothom.

Durant l’any pots implicar-te amb el voluntariat ambiental participant a activitats puntuals d’un dia o en projectes de llarga durada, amb les entitats del teu voltant.

Al voltant del dia mundial del Medi Ambient, 5 de juny, s’organitza la Setmana de la Natura per promoure accions a favor de la conservació de la natura i donar a conèixer les entitats ambientals a la ciutadania, esdeveniment que culminarà amb la Ultra Clean Marathon, una cursa sostenible i solidària per captar fons per als projectes de conservació de les entitats d’arreu de Catalunya.