INFRAESTRUCTURES

L'Ajuntament de Tremp s'oposa en un ple extraordinari a aturar les obres de la rotonda de la Fontvella

Compromís per Tremp havia forçat un Ple extraordinari per aturar les obres i "consensuar el projecte".
Rotonda Tremp obres
photo_camera Obres de construcció de la Rotonda de la Fontvella de Tremp / FS

Aquest dilluns, 24 de maig, ha tingut lloc un ple extraordinari a l'Ajuntament de Tremp, amb un únic punt a l'ordre del dia: "SUSPENSIÓ DE L’EXECUCIÓ DE LES OBRES DEL PROJECTE CONSTRUCTIU DE MILLORA LOCAL. MILLORA DE NUS A LA CARRETERA C-13, PK 87+126. TRAM: TREMP. CLAU: PC-CML-17081".

El grup municipal Compromís per Tremp (CxT), a l'oposicó, ha explicat en un comunicat que va demanar el 15 d’abril la convocatòria d’un ple extraordinari per debatre-hi l’aturada de les obres de la rotonda de la Fontvella. El grup de l'oposició afirma que s’ha convocat avui, "40 dies després de sol·licitar-lo, per Llei, atès que l’alcaldessa no l’ha volgut convocar".

Fa dos mesos que l’alcaldessa va posar en coneixement de CxT l’execució imminent de les obres de la rotonda, tot i que no el projecte adjudicat l’octubre de 2020 sinó una modificació de la qual es desconeix el projecte i el cost.

En aquests dos mesos, CxT diu que ha demanat a l’alcaldessa en nombroses ocasions l’aturada de l’obra per valorar altres alternatives menys invasives i més sostenibles per als eventuals problemes de vialitat que presenta la zona.

Al Ple extraordinari, CxT ha tornat a posar sobre la taula la necessitat d’aturar les obres de forma consensuada i conjunta tots els regidors del Consistori. Els 7 regidors de l’equip de govern format per JxCat i ERC han votat en contra de la proposta d’acord, davant dels 6 regidors de CxT que han votat a favor de demanar l’aturada de les obres fins valorar possibles alternatives.

comentaris